Productnieuws

PayPal introduceert geld- en tijdbesparende browserextensie Honey in Nederland

PayPal

17 november 2021, Amsterdam – In de aanloop naar Black Friday lanceert PayPal de shopping tool Honey. Honey is een gratis browserextensie die automatisch het internet afstruint naar kortingscodes en vouchers zodat consumenten bij het afrekenen van hun winkelwagen de beste deal ontvangen en zo tijd én geld kunnen besparen.

Time is money

Korting en de beste deal scoren is sinds de pandemie nog belangrijker geworden blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door PayPal. Vier van de vijf respondenten (81%) gaf aan sinds Corona vaker online op zoek te gaan naar korting en scherpe prijzen. Gemiddeld spenderen Nederlanders tot wel twee uur per week online aan het zoeken naar de beste deal. Millennials en Gen X spenderen de meeste tijd online (twee uur en 15 min) in vergelijking met Gen Z en babyboomers, die zoeken gemiddeld een uur en 40 min per week naar deals.

“Het zoeken naar de beste deal is een integraal onderdeel geworden van online shopping en beïnvloedt in zekere mate hoe we ons voelen over de items die we aanschaffen”, zegt Joachim Goyvaerts, PayPal directeur Benelux en Ierland. “Honey is gemaakt om snel en eenvoudig online de beste deal te vinden, dit maakt dat als er een betere prijs beschikbaar is, shoppers slimmere beslissingen kunnen nemen dat hun geld verder brengt.”

Mannen lijken meer toegewijd te zijn aan het vinden van de beste deal, omdat ze twee uur en 20 minuten per week besteden aan het zoeken naar kortingen, vergeleken met iets meer dan anderhalf uur voor vrouwen. Bijna twee derde (61%) van de Nederlandse consumenten vond dat het zoeken naar kortingen te veel tijd kost, en 63% geeft aan meer kortingsbonnen te gebruiken als het minder tijd zou kosten om ze te vinden.

“Honey helpt het handmatige deel van het zoeken naar een deal weg te nemen en zoekt automatisch naar kortingscodes zonder het pad naar aankoop te compliceren. Het bespaart tijd voor wie bij elke aankoop op zoek gaat naar een betere prijs en geeft wie dat niet doet de kans om kortingen te scoren zonder zijn winkelgedrag te veranderen”, vult Joachim Goyvaerts aan.

Bewust winkelen

Covid-19 heeft weinig invloed gehad op de liefde van Nederlanders ten opzichte van koopjes jagen, 84% van de respondenten geeft aan net zoveel te geven om het vinden van een koopje nu als voor de pandemie. Een vijfde van de consumenten geeft wel aan bewuster te zijn gaan winkelen en dus minder impulsaankopen te doen.

Korting is bij niet-essentiële goederen niet altijd van invloed – meer dan de helft geeft aan niet-essentiële goederen te kopen wanneer hij of zij daar zin in heeft. Maar meer dan de helft (53%) geeft wel aan zich geïrriteerd te voelen als ze elders een betere deal vinden nadat ze een aankoop hebben gedaan.

Sharing is caring

Goed nieuws verspreidt zich snel want bijna twee derde (61%) van de Nederlanders zegt dat ze graag handige tools met familie en vrienden delen die helpen geld en tijd te besparen. Wanneer er een goede deal wordt gevonden, zijn jongere generaties sneller geneigd om deze deal te delen met vrienden en familie. Millennials zijn het meest geneigd deals te delen (71%), gevolgd door Gen Z (66%) en Gen X (63%), Babyboomers en 68-plussers zijn het minst geneigd om deals te delen omdat ze hier anderen niet mee lastig willen vallen.

Honey Gold

Naast de beste deal, kunnen Honey-leden ook beloningen verdienen op in aanmerking komende aankopen via het Honey Gold-programma. Bij dit programma kunnen leden ‘goud’ inwisselen voor cadeaubonnen bij enkele van hun favoriete winkels. Leden die hun Honey- en PayPal-accounts koppelen, kunnen goud ook inwisselen voor een tegoed bij hun volgende in aanmerking komende aankoop wanneer met PayPal wordt afgerekend. Honey is naast Chrome vanaf volgende week beschikbaar voor iOS shoppers op Safari.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Customer experience.

0
0
0
0