Bedrijven & Organisaties

Platform161 overgenomen door Media en Games Invest (MGI)

Platform161

Platform161 maakt vanaf heden deel uit van Media and Games Invest group (MGI). Na investeringen in onder andere Verve, PubNative, Applift, ReachHero en Gamigo AG heeft MGI een sterke marktpositie in de games-, media- en mobiele reclamemarkt gecreëerd. Met de overname van Platform161 maakt MGI een volgende stap naar een wereldwijde aanwezigheid in de programmatic industrie. Platform161 zal zijn DSP-diensten voortzetten, hoewel het in de nabije toekomst wellicht een andere naam zal krijgen.

Platform161 maakt met de overname deel uit van een groep die zich mede bezighoudt met technologie en innovatie. Hiermee kan Platform161 zijn missie van programmatic innovatie voortzetten. Een nauwe samenwerking met Verve (mobiel marketing platform) en PubNative (SSP en ad exchange) zal klanten meer inventory en advertentie mogelijkheden bieden. Door deel uit te maken van MGI, kan Platform161 nieuwe wegen inslaan in de games-, media- en mobiele reclamemarkt en het programmatic netwerk en bereik vergroten. Hierdoor wordt het mogelijk meer klanten en partners te bedienen, en daarmee het advertentie-ecosysteem over de hele wereld te vergroten.

“Dit is een geweldige volgende stap voor ons bedrijf. Wij geloven in de strategie die MGI nastreeft en zijn enthousiast om deel uit te maken van deze snelgroeiende groep. Platform161 heeft een zeer sterk productaanbod en MGI brengt ons strategische waarde die ons in staat stelt om onze activiteiten te schalen en Platform161 een geïntegreerd onderdeel van MGI & Verve te maken. Ik ben verheugd om samen met ons bedrijf deel uit te maken van de MGI groep”, zegt Marco Kloots, CEO van Platform161.

“Met de overname van Platform161 hebben we de positie van MGI in de media- en reclamebranche verder uitgebreid en versterkt. Samen hebben we een sterk wereldwijd aanbod met ruim 5 miljard maandelijkse advertenties, sterke eigen technologie, meer dan 17 geregistreerde patenten en een verkoopteam met kantoren en medewerkers in meer dan 20 landen wereldwijd, evenals een sterk klantenbestand, waaronder veel blue-chip bedrijven. Platform161 zal ook de gamingsector verder versterken, met name op het gebied van programmatic reclame bij gebruikers acquisitie voor onze portfolio games en voor onze game lanceringen”, zegt Remco Westermann, CEO van MGI.

“We zijn blij dat we Platform161 aan boord hebben. Hun uitstekende stack en geweldige team zal helpen met het uitbreiden van onze Europese voetafdruk en ons DOOH en CTV bereik”, zegt Ionut Ciobotaru, CEO PubNative / CPO Verve Group.

MGI: Media and Games Invest plc, MGI, is een snel en winstgevend groeiend bedrijf in de synergetische digitale media en online games sectoren dat een ‘buy, integrate, build & improve’ strategie nastreeft, waardoor het organisch groeit en het consolidatie potentieel in zijn kernmarkten wordt benut. In de afgelopen zes jaar heeft MGI met succes meer dan 30 bedrijven en activa overgenomen en geïntegreerd, waarbij het potentieel van de digitale technologieën actief werd benut. Een belangrijk criterium voor de uitbreiding van de groep zijn synergieën en integratiemogelijkheden. MGI is onder meer genoteerd in het SCALE-segment van de beurs van Frankfurt en op XETRA.

P161: Platform161 is een toonaangevend demand-side platform, dat samenwerkt met merken, bureaus en uitgevers. Het platform is modulair en kan worden aangepast aan elke use case en elk bedrijf dat er gebruik van maakt. Met kantoren in Amsterdam, Hamburg, Istanbul, Madrid, New York en Stockholm zijn de deskundige medewerkers gepositioneerd op belangrijke locaties over de hele wereld. Hun programmatic aanbod bestaat uit DOOH, audio, video, native, in-app, en meer. Campagnes in hun UI worden geoptimaliseerd met exclusieve tools om een optimaal bereik en engagement bij de doelgroep te garanderen. Platform161’s doel is het vereenvoudigen van programmatic, zodat iedereen zijn digitale strategie hiermee kan versterken.

Verve Group: Verve Group is een data-first brand performance ad platform dat merken, adverteerders en uitgevers in real-time met elkaar verbindt. Het in-app data platform biedt een merkveilige en transparante programmatic en managed-service oplossing voor brand performance campagnes door locatie-contextuele doelgroepen te overlappen op premium verrijkt wereldwijde en lokaal aanbod. Verve Group geniet het vertrouwen van de beste Fortune 500 wereldwijde digitale merken met directe verbindingen met ruim 500 premium uitgevers. Verve Group maakt deel uit van Media and Games Invest (MGI) en heeft een internationale aanwezigheid van ruim 300 werknemers in meer dan 20 kantoren wereldwijd, verspreid over Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië en Oceanië.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


0
0
0
0