Case

Robot Kittens en We Are Pi ontwikkelen ‘Rave To Save’-app voor Desperados

Robot Kittens en We Are Pi

Creative tech-agency Robot Kittens en creative agency We Are Pi hebben de nieuwe ‘Rave to Save’-app ontwikkeld van Desperados. Met de app kunnen gebruikers clubs steunen die getroffen zijn door de pandemie door te doen waar ze goed in zijn: dansen. Door middel van de step-tracking-technologie zijn elke 100 stappen gelijk aan € 1 voor de club. Hoe meer de app-gebruikers dansen, hoe hoger het bedrag. Ook kunnen zij hun donatie verhogen met een directe bijdrage. De Rave to Save-app is beschikbaar in de App Store en via Google Play.

Met duizenden nachtclubs over de hele wereld die momenteel gesloten zijn, roept Desperados feestgangers over de hele wereld op om zich te verenigen ter ondersteuning van hun favoriete clubs, met de lancering van de Rave to Save-app. Gebruikers kunnen kiezen uit een serie van acht epische virtuele feesten die vanuit clubs in heel Europa te beleven zijn, gestreamd via Beatport en in samenwerking met Elrow.

Rutger van der Stegen, hoofd Marketing Global Desperados: “Nu nachtclubs en poppodia gedwongen zijn hun deuren maandenlang gesloten te houden, heeft het Europese nachtleven een grote klap gekregen van de pandemie. Bij Desperados geloven we dat we de verantwoordelijkheid hebben om een industrie te ondersteunen die zo diep in ons DNA verankerd zit. Daarom vinden we het geweldig om feestgangers van over de hele wereld samen te brengen via onze Rave to Save-app. Door samen te dansen, kunnen we allemaal de locaties steunen waar we van houden, zodat ze klaar zijn om hun deuren opnieuw te openen en ons allemaal welkom te heten wanneer het veilig is om dat te doen. ”

Tijmen Mulder, co-founder Robot Kittens: “Het is geweldig om met onze technische kennis een steentje bij te kunnen dragen aan de noodlijdende clubs. Voor dit project hebben we een custom stappenteller gebouwd die op zowel op Android als iOS je danspasjes bijhoudt, zelfs als je de telefoon op slaapstand zet om even te kunnen genieten van de muziek, of terwijl je met het geïntegreerde payment-systeem een donatie doet. Een ontzettend tof project om aan meegewerkt te mogen hebben.”

App-gebruikers kunnen ook een boost geven aan hun bijdrage door zelf een directe donatie te doen aan de clubs in Duitsland, Engeland en Spanje die de virtuele feesten hosten. Desperados vult dit zelf aan tot € 30.000 per evenement. Clubeigenaren gebruiken dit geld voor de operationele kosten te dekken, inclusief huur en salarissen van het personeel.

Meer informatie: www.robotkittens.nl | wearepi.com

Credits:
Klant: Desperados
Verantwoordelijken bij klant: Bianca Cioti
Bureau: Robot Kittens & We Are Pi
Account: Tijmen Mulder, Didi van Doggenaar, Luke Welch, Sam Grischotti, Lauren Gabet
Producers: Luuk Ehmer, Billy Linker, Ekaterina Golovkina, Kim Buttery
Strategie & creatie: Robot Kittens & We Are Pi
Design: Koen Koopman
Techniek: Tijmen Mulder, Jenny Sun, Kaj Ginus

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Tech.

0
0
0
0