Producten & Diensten

Scribit.pro lanceert browser plug-in voor toegankelijke video’s

Scribit.pro

De Video Accessibility Plugin herkent toegankelijke content voor video’s in alle gangbare browsers en videoplayers en speelt deze automatisch af.

Scribit.pro heeft voor mensen met een audiovisuele beperking de Video Accessibility Plugin ontwikkeld. De plug-in biedt een oplossing voor het handmatig aanpassen van de instellingen elke keer als je online een video wil bekijken. Heb je ondertiteling of audiodescriptie nodig? De tool zet het automatisch voor je aan als deze beschikbaar zijn. De gratis plug-in is met één klik op de computer te installeren en hoeft ook maar één keer te worden ingesteld. De Video Accessibility Plugin werkt voor de meest gebruikte browsers en videoplayers.

Eén keer instellen – vijf meest gebruikte videoplayers
Audiodescriptie en ondertiteling helpen mensen met een visuele of auditieve beperking om video volledig te ervaren. Bij audiodescriptie vertelt een stem, op de momenten dat er niet wordt gesproken, wat er in beeld te zien is. Zo kunnen mensen die blind of slechtziend zijn het hele verhaal goed volgen. En met ondertiteling kunnen mensen die doof of slechthorend zijn lezen wat de sprekers in de video te vertellen hebben.

Met de nieuwe Video Accessibility Plugin hoeven gebruikers niet telkens bij het afspelen van een online video op hun pc of laptop aan te geven dat ze een van deze opties willen gebruiken. Eén keer de plug-in downloaden is genoeg. Dat kan gratis en veilig op www.accessibility.video. De plug-in zoekt automatisch naar audiodescriptie en ondertiteling en speelt deze bij de video af. De plug-in herkent de browser en kan overweg met de vijf meest gangbare video players, waaronder YouTube, Vimeo en JW Player.

Ideaal voor blinde of slechtziende gebruikers
“Een ruime meerderheid van de internetgebruikers wereldwijd heeft nog geen profijt van toegankelijke video’s,” zegt Eveline Ferwerda, initiatiefnemer van Scribit.pro. “Met de Video Accessibility Plugin weet je zeker dat je altijd gebruik maakt van de toegankelijkheid die worden aangeboden. Met name voor blinde gebruikers die met een screenreader en tabtoets de pagina aflopen is een plug-in heel handig, zo wordt de beschikbare ondersteuning nooit meer gemist.”

De Video Accessibility Plugin is per direct wereldwijd beschikbaar. Op https://accessibility.video/download-plugin wordt de gebruiker automatisch naar de plug-in en/of instelling van zijn of haar voorkeur geleid. Er worden geen persoonlijke gegevens gevraagd en het is maar één keer nodig de plug-in te downloaden. Er zijn ook geen cookies aan het gebruik verbonden, dus het is volledig anoniem te gebruiken.

De plug-in is tot stand gekomen met financiële ondersteuning vanuit SIDN Fonds en het Bartiméus Fonds.

Over Scribit.pro
Scribit.pro richt zich op het toegankelijk maken van online video’s. Met de Scribit.pro-software kunnen makers van video’s op een eenvoudige, laagdrempelige manier informatie aan hun video’s toevoegen om aan wet- en regelgeving voor toegankelijkheid te voldoen. Denk aan ondertiteling voor mensen die doof of slechthorend zijn en audiodescriptie voor mensen die blind of slechtziend zijn.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Innovatie.

0
0
0
0