Productnieuws

SEO-bordspel SEOPOLY® gelanceerd

Jef Van Gool

SEOPOLY® is een door Sherlock SEO Agency ontwikkeld bordspel. Oorspronkelijk was het enkel een visuele manier om SEO-strategie uit te leggen aan klanten.

Hoe één tweet alles veranderde.

De internationale SEO-community op Twitter hielp mee bij de ontwikkeling. En er werd geopperd om naar Brighton SEO te gaan. Ook al was er feitelijk nog helemaal geen spel (enkel een visual). Op drie weken tijd werd het spel doorontwikkeld en nog geen maand later werd SEOPOLY® op het grootste SEO event ter wereld (Brighton SEO)

Hoe werkt het SEO bordspel?

Het SEOPOLY® bordspel is een combinatie van Mad, Monopoly en Trivial Pursuit. Het spel weerspiegelt de werking van het zoekmachine-algoritme. Wanneer je aan je online reis begint heb je geen geld. Geld én rankings moet je onderweg verdienen. Net zoals in het echt dus.

Je start op pagina 2 van de zoekmachine, de beste plaats om een lijk te verstoppen, het doel is om als eerste positie 1 te bereiken. Je beantwoord vragen en gaat duels aan met je medespelers. Correcte antwoorden leveren punten in drie categorieën (techniek, inhoud en promotie).
Maar pas op, want SEO is niet zonder gevaar. De zoekmachines zelf behoren tot de meest wispelturige wezens die je tegenkomt in je avontuur. Je kan zomaar al je geld of punten verliezen. Zo weerspiegeld het bordspel alle aspecten van SEO.

Meer dan enkel een bordspel.

SEOPOLY® is specifiek ontwikkeld om SEO te verklaren, dit aan klanten of nieuwe medewerkers. Als strategisch hulpmiddel wordt SEOPOLY® ingezet om het belang van SEO te tonen aan de verschillende stakeholders binnen organisaties en bedrijven. Verschillende teams ontwikkelen een ‘SEO-first’ mindset en gaan hierdoor beter samenwerken.

Het spel is tijdelijk beschikbaar voor €49 excl BTW via https://seopoly.top

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over SEO.

0
0
0
0