Startupnieuws

Social Tech Startup BiiC maakt complexe bedrijfsanalyses mogelijk voor ieder bedrijf.

Robert Snel

Papendrecht 18 februari 2020; Een gezonde organisatie, dat wil elk bedrijf. Grote bedrijven kunnen aankloppen bij gerenommeerde organisatieadviesbureaus, maar voor veel kleinere bedrijven is dit onbetaalbaar. Robert Snel heeft daar met BiiC wat op bedacht.

Aanleiding
Veel mkb ondernemingen worstelen met belangrijke management thema’s waarvoor vaak oplossingen beschikbaar zijn. Echter door de hoge consultancy tarieven bij de gerenommeerde bureaus kunnen zij niet bij deze wijsheid komen.

Na jaren van onderzoek en testen heeft Robert Snel (oud bankier, marketing-, ICT- en GGZ-directeur) een integrale bedrijfsanalyse methodiek (de Business Value Scan) ontwikkeld die begrijpelijk, toepasbaar en zeer betaalbaar is voor het MKB. Een bedrijfsanalyse die als ware een ‘mri-scan’ maakt van een organisatie, geïnspireerd en gebaseerd op de psychologische effecten van het bouwen van een IKEA kastje en diverse succesvolle managementmodellen.

“Onze ambitie is dat wij waardevol en hoogwaardig organisatieadvies mogelijk willen maken voor ieder bedrijf. En het is ons gelukt om dit te realiseren m.b.v. de unieke combinatie van slimme psychologie, de nieuwste technologie, traditionele consultancy en hoog begaafde mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Met het samenvoegen van deze drie disciplines is ook de eerste Social Tech Startup ter wereld ontstaan.” Aldus Snel

“Wij hebben de traditionele spelregels van consultancy veranderd en maken onze klanten tot belangrijkste consultants in het proces, zij werken dus volop mee aan de bedrijfsanalyse, hierdoor is het goedkoper, wordt kennis overgedragen en ontstaat er zeer snel draagvlak. Daarnaast maken wij geen dikke academische rapporten, maar vertalen alles in infographics.”

Bij deze aanpak maakt BiiC gebruik van slimme psychologische effecten om de effectiviteit, draagvlak en impact van de bedrijfsanalyse substantieel te verhogen. “Met onze innovatie zijn wij er in geslaagd om tot 80% goedkoper en met dezelfde kwaliteit een integrale complexe bedrijfsanalyses te maken. Wij zijn recent gestart en de eerste successen bij bedrijven zijn reeds behaald. De prijs wordt nog als ongeloofwaardig ervaren omdat de perceptie met organisatieadvies is dat het duur moet zijn wil het ook goed zijn. Wij gaan ervaren hoe de markt dit gaat oppakken.” verteld Snel bevlogen.

De eerste collega met afstand tot de arbeidsmarkt, een filosoof/wetenschapper van 55 die al 10 jaar nergens aan de slag kon, is inmiddels gestart. Wij bieden de werkplek, begeleiding en het vertrouwen zodat zij de beste versie van zichzelf bij ons kunnen zijn. “De wijsheid en detailkennis van b.v. hoogbegaafde mensen is zeer waardevol in het maken van analyses. Daarnaast zien zij zaken die wij vanuit onze scoop op de wereld anders zien. En als het goed gaat met ons bedrijf delen zij volledig
mee in het succes.”

Snel gaat de Business Value Scan vanaf maart tevens aanbieden via collega consultants om hierdoor alle geïnteresseerde bedrijven in Nederland de kans te geven deze betaalbare innovatie te benutten.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


0
0
0
0