Producten & Diensten

Traffic Builders introduceert slimme catalogus Aviou

Traffic Builders

Traffic Builders introduceert een nieuwe tool in Nederland voor het samenstellen van inspirerende folders: Aviou. De tool combineert de beste eigenschappen van een traditionele folder en een website, en verhoogt daarmee de user experience. Aviou is een slimme online catalogus die een nieuw online verkoopkanaal biedt met de voordelen van een webshop. Geautomatiseerd, gepersonaliseerd en altijd gesynchroniseerd met het actuele productaanbod.

De innovatieve tool Aviou heeft een responsive webdesign en past de folder automatisch aan naar schermgrootte. Dat creëert ruimte voor inspiratie en maakt aanbiedingen effectiever.

Onderscheidend

Een traditionele catalogus brengt vaak een lange productietijd en hoge kosten met zich mee. Aviou niet. Dit komt doordat Aviou gebruikmaakt van een bestaande feed waar een groot deel (80%) van de folder uit wordt samengesteld. Ook zien we dat veel folders die online beschikbaar zijn, zich niet aanpassen aan de afmetingen van het scherm. Dit komt de user experience niet ten goede, waardoor de verkoop achterblijft. Zo biedt Aviou meer productbeleving via digitale verkoopkanalen.

Met Aviou komt de gebruiker weer op de eerste plaats. De catalogus biedt een online verkoopmogelijkheid en geeft gepersonaliseerde opties op basis van bijvoorbeeld producten die de gebruiker eerder op de website of op social media heeft gezien. Daarnaast is alles door te meten voor de retailer. Iedere klik, scroll en aankoop geeft je nieuwe inzichten.

Talitha Zwagers, Managing Director Traffic Builders: “De introductie van Aviou komt voor veel merken op het goede moment. Van een folder die door de bus valt kunnen we het succes niet meten. Met Aviou kan dit wel. Daarnaast werkt Aviou slim en efficiënt: 80% van de catalogusproductie gaat geautomatiseerd. Productie gaat dus supersnel en gemakkelijk.”

Geïnspireerd scrollen

Wanneer we onze devices gebruiken, is er één ding wat we allemaal doen: scrollen. Aviou speelt hier slim op in. Waar je in een traditionele webshop of catalogus vaak moet doorklikken naar een volgende pagina, kun je in Aviou blijven scrollen. Dit verlaagt de gebruikersdrempel om de folder te verlaten. Ook kun je in de catalogus sfeerbeelden toevoegen, waarmee je ook de branding van je producten naar het volgende niveau brengt. Zo is het productaanbod visueel veel aantrekkelijker dan in een webshop.

Aviou richt zich met name op B2C-merken in fashion, beauty en retail. Maar ook groothandels, supermarkten en andere online webshops met een groot wisselend productaanbod (ook voor B2B) kunnen de toegevoegde waarden van Aviou benutten.

Meer omzet

Met de Value Index is het koopgedrag van Aviou-gebruikers gemeten ten opzichte van dat van andere websitebezoekers. Daaruit bleek dat een Aviou-gebruiker bijna twee keer beter scoort dan een gebruiker die de catalogus niet heeft gezien.

Talitha Zwagers: “Merken die hun online catalogi creëren met Aviou kunnen gemiddeld rekenen op 44% meer opbrengst en een 68% hogere conversieratio op mobile devices. Voor kledingmerk Bonaparte groeide de omzet op mobiel zelfs met 91% en nam het aantal verkopen met 342% toe dankzij Aviou. Op weg naar Black Friday en de feestdagen kan dit een goede aanleiding zijn om je producten via deze tool te promoten.”

Traffic Builders en Dall

Traffic Builders is de enige Nederlandse partner van Aviou. Alle Aviou-partners zijn verenigd in het Dall-netwerk, een internationale alliantie van onafhankelijke marketingbureaus. Traffic Builders heeft als een van de oprichters van Dall een groot netwerk van onder meer native copywriters en internationale marketingspecialisten.

Talitha Zwagers: “Dall Int. is een internationaal netwerk van onafhankelijke digital marketingbureaus. We hebben de krachten gebundeld met ruim 400 digital marketingspecialisten in heel Europa. Aviou is een nieuwe ontwikkeling van een van onze Dall-partners en we zijn er trots op als enige Nederlandse reseller dit aan te kunnen bieden aan de markt.”

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Content.

0
0
0
0