Onderzoek

Tweakers is meest gelezen titel onder IT-professionals

Splend

Tweakers is het meest gelezen titel onder IT-professionals. Dat blijk uit een onderzoek naar het gebruik van IT-media onder IT-professionals.

Marketingbureau Splend heeft recent een onderzoek uitgevoerd naar het gebruik van IT-media door IT-professionals en personen werkzaam in de Nederlandse IT-branche. De resultaten uit dit onderzoek staan overzichtelijk vermeld in een rapport. Met dit onderzoeksrapport kunnen marketeers en marketingafdelingen in de B2B IT-branche gemakkelijker keuzes maken over toekomstige marketinguitingen.

Er zijn al heel wat onderzoeken uitgevoerd naar het gebruik van media in het algemeen, maar een onderzoek naar het gebruik van IT-media onder IT-professionals was nog niet eerder uitgevoerd. Onder marketeers van IT-bedrijven bestaat wel een duidelijke behoefte aan meer inzicht in het lees- en luistergedrag van IT-professionals in relatie tot IT-media. Reden voor marketingbureau Splend om een onderzoek te starten onder deze doelgroep. Splend heeft een enquête uitgezet in de B2B IT-markt. Om een goed beeld te krijgen van het gebruik van IT-media ondervroeg Splend 127 IT-professionals en personen werkzaam in de Nederlandse IT-branche. De belangrijkste uitkomsten uit dit onderzoek zijn overzichtelijk op een rijtje gezet in het rapport.

Tweakers en BNR Digitaal zijn favoriet

Uit het onderzoek zijn een aantal opmerkelijke cijfers naar boven gekomen. Zo is Tweakers met 63,8% het meest gelezen én het meest favoriete IT-medium. Zij steken er met kop en schouders bovenuit. Opvallend is dat 48% niet geabonneerd is op een nieuwsbrief. De meest beluisterde podcast onder respondenten is BNR Digitaal. Daarnaast deelt het merendeel van de respondenten interessant IT-nieuws met derden. Uit het onderzoek blijkt hoe belangrijk een goede kop is: maar liefst 74% leest vluchtig alle koppen en bepaalt daarna welk bericht helemaal wordt gelezen.

Via welke IT-media kun je je doelgroep het beste bereiken? Leest je doelgroep nieuwsbrieven van IT-media en vallen je artikelen of banners daarin op? En welke IT-gerelateerde content vinden de respondenten interessant? In dit rapport over het gebruik van IT-media geeft Splend antwoord op deze vragen!

Download het rapport hier: https://www.splend.nl/blog/onderzoeksrapport-it-media-techies/

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Analytics.

0
0
0
0