Bedrijven & Organisaties

Twee European Excellence Awards voor Letterprins & Vertigo 6 in Berlijn

Letterprins

Tijdens de European Excellence Awardshow heeft de app Letterprins twee European Excellence Awards in ontvangst genomen in de categorieën ‘Science & Education’ en ‘Data Driven & Automated Communications’. Letterprins is ontwikkeld onder leiding van Esther Steenbeek van de Radboud Universiteit. Het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek is betrokken bij de Letterprins-app door het uitvoeren van onderliggend wetenschappelijk onderzoek. IJsfontein ontwikkelde de applicatie en Vertigo 6 is verantwoordelijk voor de campagne.

Sinds de lancering van de Letterprins-app in 2022, zijn er meer dan 10.000 accounts aangemaakt. Hiervan gebruiken 5.000 kinderen wekelijks de applicatie en 3.000 zelfs dagelijks. Het Max Planck Instituut in Nijmegen zal DNA verzamelen van kinderen die de Letterprins-app gebruiken om te oefenen met lezen. Al deze kinderen leren lezen op hun eigen tempo en op hun eigen manier. Door het verzamelen van DNA kunnen onderzoekers van het Max Planck Instituut uitzoeken hoe DNA-factoren gezamenlijk de leersnelheid en -traject beïnvloeden, en welke processen in de hersenen betrokken zijn bij het leren lezen.

Esther Steenbeek nam de awards in Berlijn in ontvangst: “We zijn blij en trots dat Letterprins zoveel lof en aandacht krijgt. Voor het Letterprins-project biedt dit naast erkenning, ook een grotere naamsbekendheid, wat zal leiden tot meer ouders en kinderen die de app gebruiken.”

De European Excellence Awards belonen uitstekende prestaties op het gebied van pr en communicatie sinds 2007. Met categorieën van interne communicatie tot public relations, bieden de Awards een compleet overzicht van de meest succesvolle campagnes in Europa. De winnaars van de European Excellence Awards werden tijdens een awardshow op 8 december in Berlijn bekendgemaakt. Vertigo 6 won al vier keer eerder een European Excellence Award, waaronder die voor beste bureau in Europa in 2019.

Alle winnaars zijn terug te vinden op: https://www.excellence-awards.com/shortlist/

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Content.

0
0
0
0