Bedrijven & Organisaties

Uber rolt grootste redesign van de app in jaren uit – dit zijn de vernieuwingen

Uber

Uber rolde gisteren, 22 februari 2023, zijn grootste redesign in jaren uit. Tientallen miljoenen Uber gebruikers verspreid over 1200 steden wereldwijd ontvangen vandaag de update voor de nieuwe en herontworpen Uber app. Wij vertellen je graag wat deze veranderingen zijn.

De nieuwe mogelijkheden:

Design

De Uber app heeft een update ondergaan die vanaf vandaag voor alle gebruikers doorgevoerd is. Het redesign van de app is intuïtiever en gemakkelijker ingericht, wat de app gebruiksvriendelijker maakt voor alle gebruikers. Zie hier enkele demo’s van het nieuwe uiterlijk van de app.

Nieuwe manier om je rit live te volgen

De Uber app ondersteunt vanaf nu live activiteiten voor gebruikers met een iPhone die over iOS 16 (of een latere versie) beschikken. Met de nieuwe update kunnen je gemakkelijk de real time voortgang van de geboekte rit volgen op het vergrendelscherm van je telefoon. Zo hoef je niet telkens je telefoon te ontgrendelen om de status van je rit te bekijken. Bekijk hier een demo.

Moeiteloos switchen tussen Rides en Eats

Uber heeft het thuisscherm van de app versimpeld zodat gebruikers snel kunnen kiezen tussen het boeken van ritten of bestellen van een maaltijd via Uber Eats. Het nieuwe thuisscherm bevat daarnaast ook:

Een “Services” tabje, dat een overzicht aanbiedt met alle beschikbare rit-soorten en bezorgopties.

Een “Activiteiten’’ tabje, waarbinnen gebruikers op één plek alle afgelopen en toekomstige ritten en bestellingen kunnen volgen.

Jen You, Hoofd Producten voor Rides bij Uber, zegt het volgende over de nieuwe ontwikkeling: “Deze update is de eerste in een reeks updates om het gebruik van de app nog intuïtiever, eenvoudiger en persoonlijker te laten verlopen. De vernieuwingen zijn de grootste veranderingen in het ontwerp van de Uber-app in jaren en raken bijna elk aspect van de klantervaring. We hopen dat deze vernieuwde Uber-ervaring een prettige verfrissing is voor gebruikers.”

Download hier beeldmateriaal van de aanpassingen in de app en GIFs. Voor meer informatie en aanvullende details over de nieuwe mogelijkheden kun je de Uber Newsroom bezoeken.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen, Campagnes of Innovatie.

0
0
0
0