Productnieuws

Uitbreiding keuze stemmen Voicedomein

Smartvoices

Al na een halve seconde geluisterd te hebben naar een stem, vormen mensen zich een oordeel over de ander, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Het gebruik van natuurlijke en prettig klinkende stemmen bij de ontwikkeling van voice-assistenten is daarmee cruciaal voor de klantbeleving. Smartvoices & ReadSpeaker introduceren daarom deze week vier nieuwe stemmen op Voicedomein. Het platform waarmee organisaties eenvoudig hun eerste voice-assistent live zetten.

Voice-assistenten beïnvloeden imago
“De standaardstemmen voor de Google Assistent worden steeds beter. Maar omdat veel organisaties dezelfde stem gebruiken, bieden ze weinig onderscheidend vermogen,” aldus Carla Verwijmeren van Smartvoices. “Organisaties willen dat hun stem aansluit bij hun merk. Zodat de doelgroep zich herkent en identificeert met de gekozen stem. Voor ons reden om onze propositie Voicedomein uit te breiden met de mogelijkheid om naast de standaardstemmen van Google ook TTS-stemmen (tekst-to-speech) van ReadSpeaker toe te voegen. Zodat organisaties meer keuze hebben.”

Van TTS tot custom voice
Nina Zonneveld van ReadSpeaker vult aan: “Een hoogwaardige TTS-stem helpt organisaties unieke klantervaringen en herkenbaarheid te realiseren. Voor Voicedomein voegden we de Nederlandse stemmen van Anne, Ilse, Alex en Guus toe. Maar organisaties kunnen in de samenwerking tussen Smartvoices en ReadSpeaker natuurlijk ook voor een volledig eigen custom voice kiezen. Dit valt niet binnen het standaardpakket van Voicedomein, maar wel binnen ons gezamenlijke dienstenpalet. Uiteindelijk is ons doel om organisaties ook via voice-assistenten toegankelijk te maken met een stem die past bij het merk en de doelgroep.

Over Voicedomein.nl
Het platform Voicedomein is een initiatief van voice agency Smartvoices en tech-partner Botsquad. Het werd gelanceerd in 2019 en helpt organisaties zoals Achmea, De Hypotheker, Zorgbalans en Scoupy bij de eerste toepassingen voor de Google Assistent.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Tech.

0
0
0
0