Branchenieuws

Veel makelaars vechten om dezelfde klant

Joost Fromberg

Domvast en Beumer zijn de meest zichtbare makelaarskantoren in de regio Utrecht. Dit blijkt uit onderzoek van KICK! Digital naar de vindbaarheid van 150 makelaarskantoren en vergelijkers in de regio Utrecht. Op basis van een zogenoemde vindbaarheidscore is in kaart gebracht hoeveel organisch verkeer de makelaarskantoren binnen krijgen op basis van doelgerichte zoekwoorden.

Belangrijkste conclusies:
1. Geen monopolie
Van de 150 bedrijven is Domvast Makelaars de duidelijke winnaar, maar vangt slechts 17% van de doelgerichte zoekopdrachten af. Er is een grote spreiding binnen de top 30 bedrijven. Ook zijn er veel kleine bedrijven die nauwelijks zoekverkeer hebben.

2. Digitaal volwassen markt
Alle bedrijven uit de top 50 hebben minimaal een analyticstool op de website staan, waarvan 90% meerdere type trackers. Social media pixels, livechat en een tag management systeem komen het vaakst voor. Dit indiceert een actief online gebruik van de makelaarskantoren.

3. Je hoeft niet groot te zijn om goed gevonden te worden
Er is geen correlatie tussen de bedrijfsgrootte en de vindbaarheid. Dit is goed nieuws voor bedrijven die buiten de top 50 vallen: het is met een gedegen SEO strategie mogelijk om, zelfs als je een klein kantoor bent, goed gevonden te worden.

Vindbaarheidscore
De vindbaarheidscore is samengesteld uit de organische positie op Google op de belangrijkste doelgerichte zoekwoorden. De criteria zijn geselecteerd uit de vele variabelen die de vindbaarheid van een website bij zoekmachines kunnen bepalen.

“Een gedegen vindbaarheidheidsstrategie kan in een competitieve vergelijkingsmarkt echt het verschil maken. Een goede strategie is bepalend voor de hoeveelheid zoekverkeer, de grootte van het bedrijf is hierin irrelevant. Een klein kantoor kan dus prima opboksen tegen de grotere bedrijven”, aldus Joost Fromberg, managing director KICK Digital.

 

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen, Digital business of Social media.

0
0
0
0