Bedrijven & Organisaties

Vera Bradley Designs (VS) uitgeroepen tot B2B webshop van het jaar

Sana Commerce

Sana Commerce heeft voor de vierde keer de B2B E-Commerce Awards uitgereikt. De winnaars werden feestelijk in het zonnetje gezet tijdens de virtuele awards ceremonie. Onder leiding van Michiel Schipperus, CEO bij Sana Commerce, deelde de vakjury prijzen uit aan Vera Bradley Designs en The Mad Group. Persoonlijke prijzen waren er voor Alexander Sampedro van Kubiec en Rob Hoogendijk van Diversey.

Ook dit jaar stuurden veel verschillende bedrijven van over de hele wereld hun succesvolle B2B e-commerce projecten in. Uit de ruim 30 inzendingen uit 10 verschillende landen, koos de jury, bestaande uit experts vanuit de branche, de volgende winnaars:

B2B webwinkel van het jaar
Het e-commerce platform van Vera Bradley is door de jury geïdentificeerd als de meest allround succesvolle B2B-webshop van 2022. De groothandel in handtassen, reisartikelen en accessoires voor dames zag het afgelopen jaar een ongekend succes op het gebied van acceptatie en groei.

“Voor de B2B webwinkel van het jaar award zochten we naar een allround succesvolle B2B webwinkel die niet alleen verkoopresultaten en kopersadoptie behaalde, maar ook innovatie toonde en gericht was op de beste koperservaring. Dit omvat dit een sterk ontwerp, efficiënte productnavigatie en informatie rechtstreeks uit het ERP”, licht Michiel Schipperus, CEO Sana Commerce, toe. “Bij Vera Bradley zien we dit, en meer, allemaal terug. We waren vooral onder de indruk van hun programmatische benadering van adoptie, wat leidde tot een toename van 71 procent in het gebruik van de webshops (jaar-op-jaar) en een verbluffende toename van 227 procent in bestellingen. De webshop werkt zó goed, dat Vera Bradley het aantal e-mails van verkoopadviseurs naar de klantenservice voor ondersteuning zag afnemen met 96 procent. Dat is een ongelooflijk bewijs van het vermogen van de webshop tot zelfbediening en hun focus op koperservaring.”

Beste Nieuwkomer van 2022
Ook nieuwe webwinkels die in korte tijd mooie resultaten hebben geboekt, maken kans op een B2B E-commerce Award. In de categorie ‘Beste Nieuwkomer van 2022’ won The Mad Group uit het Verenigd Koninkrijk de award. De jury prees de knappe prestatie van de leverancier in fitness- en sportitems om in slechts vier maanden sinds de lancering van de webshop al stijgende inkomsten en uitstekende feedback van kopers te zien.

E-commerce Manager van het jaar
Sana Commerce is verheugd om zowel Alexander Sampedro als Rob Hoogendijk uit te roepen tot E-commerce Manager van het Jaar 2022. Rob Hoogendijk is E-commerce Manager Europe bij Diversey, een webshop voor professionele schoonmaak en hygiëne. Onder zijn leiding werden maar liefst 19 internationale webshops gelanceerd. Volgens de jury heeft Hoogendijk Diversey indrukwekkend door de vele stadia van het naar de markt gaan geleid, van strategie tot livegang.
Alexander Sampedro werkt als E-commerce Manager bij Kubiec, leverancier van innovatieve, milieuvriendelijk vervaardigde producten voor de bouw en metaalbewerking. De jury roemt zijn datagedreven en kopersgerichte benadering en ziet een duidelijke winnaar vanuit een MKB-perspectief.

Sana Commerce is al vier jaar op rij gastheer van de B2B E-commerce awards. “Alle winnaars hebben één ding gemeen: ze zijn gedreven om het meeste uit hun ERP-geïntegreerde e-commerceoplossing te halen en hechte kopersrelaties op te bouwen”, concludeert Schipperus.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Communicatie.

0
0
0
0