Bedrijven & Organisaties

Virtuagym en Start2Move starten samenwerking om fitnesstraining te verbeteren

Virtuagym

De grootste aanbieder van opleidingen in de fitness-, gezondheids- en sportbranche in Nederland kondigt Virtuagym aan als officiële digitale partner voor coaching en training.

Start2Move, de Nederlandse marktleider in opleidingen voor fitness, leefstijl, vitaliteit en sport, kondigde vandaag een nieuwe officiële digitale partner aan. Virtuagym, wereldwijd leverancier van de toonaangevende alles-in-één gezondheids- en fitnesssoftware oplossing, gaat de samenwerking met hen aan op het gebied van coaching en training.

Deze samenwerking biedt Fitnesstrainer B cursisten in Nederland de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van Virtuagym’s innovatieve digitale coachingsoplossing tijdens hun opleiding. Zo krijgen de cursisten de benodigde vaardigheden en kennis mee in een snel digitaliserende fitness- en gezondheidsindustrie.

De samenwerking met Virtuagym voegt een nieuwe dimensie toe aan de opleidingen en persoonlijke begeleiding binnen de flexibele leertrajecten van Start2Move. Hierdoor doen cursisten ervaring op met verschillende digitale aspecten voor training en coaching. Zo hebben ze onder andere toegang tot de Work-out Editor, die meer dan 6.000+ 3D geanimeerde oefeningen bevat, waarmee ze digitale trainingsschema’s kunnen creëren en toewijzen. Daarnaast kunnen ze voortgang registreren aan de hand van honderden meetgegevens en zijn wearables zoals hartslagmeters geïntegreerd voor 24/7 coaching. Verder kunnen ze gebruikmaken van de software voor voedingsschema’s en tools om klantbetrokkenheid en motivatie op te bouwen.

Dit past bij de visie van Start2Move om cursisten niet alleen te helpen een kwalificatie te behalen, maar ook om een sterke basis te leggen voor een duurzame en succesvolle carrière. Tot nu toe hebben meer dan 72.000 Nederlandse fitness- en gezondheidsprofessionals hun carrière met Start2Move in beweging gezet.

“De samenwerking tussen Start2Move en Virtuagym markeert een nieuwe fase in de manier waarop we fitnesstraining benaderen. Door onze studenten toegang te geven tot geavanceerde coachingstechnologieën, versterken we hun vermogen om impact te maken en klanten voortdurend te ondersteunen”, aldus Michel Looye, algemeen directeur Start2Move. “We geloven sterk in de integratie van technologie om de beleving van onze klanten te verbeteren en hen 24/7 coaching te bieden. Deze samenwerking stelt ons in staat om een brug te slaan tussen persoonlijke training en digitale gezondheidsbegeleiding. Samen met Virtuagym, de voorloper in fitness-software, zetten we de volgende stap in de evolutie van fitnesstraining.”

De ondersteuning van Start2Move is onderdeel van Virtuagym’s ambitie om in samenwerking met onderwijsinstellingen technologie toegankelijker te maken voor fitnesstrainers die aan het begin van hun carrière staan. Door studenten in deze fase van hun ontwikkeling kennis te laten maken met een reeks digitale tools, wil Virtuagym de volgende generatie fitnessprofessionals in staat stellen meer in te zetten op technologie voor coaching, maar ook om de nieuwe generatie te ondersteunen in efficiënt ondernemerschap.

“Deze samenwerking met Start2Move staat in lijn met Virtuagym’s missie om de wereld gezonder en gelukkiger te maken door onze technologie”, aldus Hugo Braam, CEO & mede-oprichter van Virtuagym. “De digitale transformatie van fitness en gezondheid heeft nieuwe consumentenverwachtingen gecreëerd met de nadruk op personalisatie en snelle service waar de volgende generatie fitnessprofessionals in Nederland klaar voor moet zijn. We zijn enorm vereerd op dit vlak de officiële partner te worden van Start2Move, een echte leider in educatie op de fitnessmarkt.”

Start2Move biedt ruim 78 verschillende opleidingen aan op het gebied van fitness, leefstijl, vitaliteit, sport en body & mind, zowel live als on-demand. De ondersteuning die Virtuagym nu biedt bij de Fitnesstrainer B opleiding is een vervolg op de reeds bestaande samenwerking voor de Fitnesstrainer A basisopleiding. Deze vervolgopleiding legt de focus op één-op-één training en is een verdieping op het gebied van kracht- en cardiotraining, omgaan met stress en coachen op gedragsverandering door middel- en langetermijnplanning (periodisering).

De samenwerking met Start2Move is een volgende mijlpaal voor Virtuagym in Nederland, waar de wereldwijde aanbieder van fitnesstechnologie in 2008 werd opgericht. Met haar alles-in-één software voor fitnessbedrijven, trainers en corporate health is Virtuagym inmiddels marktleider in Nederland en het bedrijfis inmiddels actief in 80 landen wereldwijd. Het bedrijf blijft zwaar investeren in innovatie, waaronder recentelijk Virtuagym’s AI Coach, de eerste coachingsoplossing aangedreven door kunstmatige intelligentie, die na de eerste introductie voor consumenten binnenkort ook voor clubs beschikbaar komt.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen.

0
0
0
0