Campagne

Vue International bundelt krachten met filmregisseur Jake Scott om krachtig statement te maken voor het nieuwe decennium

Vue Cinemas

Amsterdam, woensdag 5 februari 2020 – Bioscoopketen Vue heeft de krachten gebundeld met filmregisseur Jake Scott om een krachtige nieuwe global campagne te lanceren die haar licht schijnt op de toenemende afleiding in ons dagelijks leven. Het laatste decennium is er een ongekende toename van digitaal snacken en multitasking, waardoor het leven van mensen zowel in positieve als in negatieve zin wordt gedomineerd en getransformeerd.

We zijn nog nooit zo afgeleid geweest als nu. Vue wil met de internationale campagnefilm laten inzien dat wanneer we ons afsluiten van de wereld en van de dagelijkse afleidingen we pas echt helemaal op kunnen gaan in bijzondere ervaringen. De film is vanaf morgen in het voorprogramma te zien is in alle Vue Cinemas.

Uit onderzoek, uitgevoerd door Counterpoint Global, blijkt dat door social media, smartphones en tablets de wereld nog nooit zo afgeleid is geweest als op dit moment:

– 34% van de Engelse participanten checkt de mobiele telefoon midden in de nacht
– 40% van de Italiaanse participanten vindt dat ze hun mobiele telefoon te vaak gebruiken
– 51% van de Poolse participanten pakt direct hun mobiele telefoon zodra ze wakker worden
– Meer dan 50% van de Nederlandse participanten vindt dat ze hun mobiele telefoon te vaak gebruiken
– Smartphoneverslaving heeft er in Duitsland toe geleid dat er verkeerslichten in trottoirs zijn aangelegd.

‘Get Lost’ houdt de bioscoopbezoeker een spiegel voor dat als we maar 50% van onze aandacht erbij hebben, we ook maar 50% van de voordelen ervaren. Vue laat met de campagnefilm zien hoe waardevol het is om juist helemaal op te gaan in de film op het witte doek.

De productie van de campagnefilm duurde meer dan zes maanden en werd op 3 locaties in Londen en Kaapstad gefilmd. De film heeft meer dan 450 figuranten, waaronder filmmaker Ridley Scott en er zijn voor de oplettende kijker meerdere filmreferenties in de campagne verwerkt. De post-productie duurde vijf weken en er is meer dan 80 uur gestoken in het Dolby Atmos-geluidsontwerp. De film wordt door heel Europa in alle Vue vestigingen getoond tijdens het voorprogramma van de bioscoopfilms.

Over Vue Nederland
Het is de missie van Vue om de beste content te leveren in de beste omgeving met de beste technologie en continu te groeien en innoveren. Zo speelt Vue in op de veranderende bioscoopmarkt door de focus te leggen op de wensen van de bezoeker en de optimale filmbeleving centraal te stellen.

Vue heeft maar liefst 21 vestigingen in Nederland. In Alkmaar, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Den Bosch, Deventer, Doetinchem, Eindhoven, Gorinchem, Hilversum, Heerhugowaard, Hoogeveen, Hoogezand, Hoorn, Kerkrade, Nijmegen, Purmerend, Steenwijk en Vlaardingen.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Social media.

0
0
0
0