Bedrijven & Organisaties

Yokoy opent kantoor in Amsterdam

Yokoy

Yokoy doet zijn intrede op de Nederlandse markt. In oktober 2021 haalde de scale-up uit Zwitserland een Serie A-investering van 26 miljoen dollar op om verdere productontwikkeling en groei in Europa te realiseren. Vanuit Yokoy’s nieuwe Europese hub in het centrum van Amsterdam brengt het bedrijf zijn alles-in-één-oplossing voor uitgavenbeheer naar meer klanten in Europa.

Yokoy helpt de efficiëntie binnen bedrijven te verhogen door met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) uitgavenbeheer volledig te digitaliseren en te automatiseren. Yokoy is in 2019 in Zwitserland opgericht met het doel iets op te lossen waar elk bedrijf mee worstelt: het effectief beheren van uitgaven, facturen en creditcardtransacties. Yokoy’s spend-management systeem verandert de manier waarop bedrijven hun uitgaven beheren. Klanten kunnen het systeem eenvoudig implementeren binnen hun bestaande bedrijfsprocessen.

Het Yokoy-platform is ontwikkeld in het eigen onderzoekslab en dankzij het gebruik van AI wordt het systeem steeds slimmer. Hierdoor worden individuele workflows en processen voortdurend gemonitord om ze na verloop van tijd efficiënter te maken, op te kunnen schalen en hier meer impact mee te maken. Het platform kan naadloos worden geïntegreerd in de aanwezige softwareomgeving, zoals Microsoft Dynamics 365 Business Central, SAP, Oracle NetSuite en Workday. Zo kunnen bedrijven de kosten significant verlagen en veel tijd besparen, zonder dat dit ten koste gaat van de functionaliteit of veiligheid.

“Als gevolg van de pandemie zoeken middelgrote en grote bedrijven nieuwe oplossingen om verder te digitaliseren en processen voor hun wereldwijde personeelsbestand beter te beheren. Uitgavenbeheer zou een topprioriteit op dat lijstje moeten zijn”, aldus Lars Mangelsdorf, de Nederlands-Zwitserse medeoprichter en chief customer officer van Yokoy. “Met onze entree op de Nederlandse markt willen we niet alleen een verkoopkantoor op een nieuwe locatie openen, maar we zien Amsterdam als een cruciale hub voor de verdere groei van onze Europese activiteiten. De Nederlandse markt is vergevorderd als het gaat om adoptie van fintech-diensten, en het voelde als een logische volgende stap om onze oplossing voor uitgavenbeheer naar bedrijven in deze regio te brengen.”

De alles-in-één-oplossing voor uitgavenbeheer bestaat uit drie componenten:

  • Yokoy Expense stelt bedrijven in staat om hun uitgavenbeheer te automatiseren, van het moment van indienen van een declaratie tot de correcte financiële afhandeling. Yokoy Expense dekt bonnetjes, reisvergoedingen en dagvergoedingen. Daarnaast biedt het een oplossing voor onkosten waarbij de kwitantie is kwijtgeraakt. Door de hoge mate van automatisering hoeven financiële teams zich alleen te richten op uitzonderingen. Zo kunnen zij zich concentreren op meer strategische taken.
  • Yokoy Invoice biedt bedrijven de mogelijkheid om leveranciers facturatie volledig te automatiseren, van het moment dat een factuur binnenkomt tot de juiste financiële afhandeling en het matchen van inkoop orders.
  • Yokoy Pay biedt zowel fysieke als virtuele betaalkaarten, die allemaal direct vanuit de Yokoy-app kunnen worden beheerd. Dit geldt ook voor de volledig geïntegreerde Yokoy Corporate Visa Card, die creditcarduitgaven automatisch koppelt aan de bijbehorende transacties.

“In de dynamische, internationale zakelijke markt die Nederland kenmerkt, zien we vraag naar verdere digitalisering en vooral de automatisering van financiële processen”, aldus Philippe Sahli, CEO van Yokoy. “Nederland staat in de top 10 van de meest innovatieve economieën ter wereld. Met een adoptiegraad van 92% van SaaS-oplossingen loopt Nederland voorop als het gaat om het optimaliseren van processen en automatisering”.

“Er zullen dit jaar waarschijnlijk weer meer binnenlandse en internationale zakelijke reizen plaatsvinden, en teams zullen hybride blijven werken. Door delen van het onkosten- en facturatieproces te automatiseren, kunnen financiële afdelingen zich richten op belangrijkere of meer uitdagende taken. Een op AI gebaseerde oplossing voor uitgavenbeheer zoals Yokoy helpt Nederlandse bedrijven om verder te groeien”, voegt Sahli toe.

Yokoy heeft een naadloze integratie met een heel ecosysteem van bedrijven dankzij samenwerkingen met wereldwijde partners, waaronder KPMG, PWC, Travelperk, Vat4You, Taxback en VAT IT.

Het kantoor in Amsterdam zal veertig medewerkers in allerlei functies verwelkomen, naarmate de scale-up verder groeit en de Europese markten bedient.

Over Yokoy Group AG
Yokoy Group AG werd in 2019 in Zürich opgericht met als doel om het declareren van onkosten te vereenvoudigen. Het jonge fintech-bedrijf heeft sindsdien een uitgebreide oplossing voor uitgavenbeheer ontwikkeld die onkostenbeheer, facturatie en slimme bedrijfscreditcards combineert in één intuïtieve oplossing.

Yokoy is opgericht door een team experts uit verschillende sectoren en elk met eigen kwaliteiten. Zij vonden de steun van grote nationale en internationale investeerders, waaronder Balderton Capital, Left Lane Capital, Swisscom Ventures en SIX Fintech Ventures. Yokoy telt ongeveer honderd werknemers en heeft kantoren in vijf Europese steden. De innovatieve kracht van het in Zürich gevestigde bedrijf werd in 2021 erkend met de “Swiss Fintech Award”. Meer informatie over Yokoy: www.yokoy.ai

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Innovatie.

0
0
0
0