Branchenieuws

Zweedse uitgevers maken populaire designbladen beschikbaar voor het buitenland

Readly Nederland

Readly slaat de handen ineen met Zweedse uitgevers en maakt Engelstalige edities van populaire interieurmagazines beschikbaar op het platform. De magazine-app is een samenwerking aangegaan met Zweedse uitgeverijen Egmont Publishing en Aller Media. Zij hebben nieuwe en exclusieve edities van hun magazines in het Engels uitgegeven, waardoor deze wereldwijd te lezen zijn. Met de focus op interior design, is op Readly zowel een exclusieve “Hus & Hem – Scandinavian Interior” magazine, als een nieuwe editie van vermaarde bookazine “My Residence” te lezen.

Digitale magazine-app Readly gaat graag samenwerkingen aan met uitgevers om nieuwe en innovatieve manieren te vinden om met lezers in zowel bestaande als nieuwe markten in contact te komen. Readly data heeft aangetoond dat 10% van de gebruikers buitenlandse titels leest (titels niet uit eigen markt) en dat er een enorme potentie is voor magazines om cross-market nieuw publiek te bereiken. Dit wordt vooral duidelijk bij huis- en interieur titels – met design dat de aandacht trekt van wereldwijde lezers. Alleen al in Nederland is de interesse in de huis- en renovatie magazines tijdens lockdown met 50% gestegen op Readly.

Omdat Scandinavisch design internationaal populair is en om tegemoet te komen aan de groeiende interesse in de categorieën huis, renovatie en interieur heeft de Zweedse uitgever Egmont Publishing een Engelstalige versie van het populaire Zweedse interieurblad Hus & Hem (House & Home) uitgegeven. Het nieuwe magazine zal Scandinavisch design highlighten en vieren, een inkijkje geven in de huizen van invloedrijke designers en expert-advies geven over hoe je de authentieke ‘Scandi-look’ kunt creëren.

Estelle Ejdeholm, publiciste van Hus & Hem – Scandinavian Interior, zegt: “Ik ben erg trots op het magazine – nu verkrijgbaar voor een wereldwijd publiek in het Engels. Het voelt goed om de kennis over Scandinavisch design te verspreiden – zowel historisch erfgoed als het werk van hedendaagse designers. Zo highlighten we bijvoorbeeld ‘Zweeds Modern’ – een unieke interpretatie van functionalisme met comfort, gemak en ambacht, naast de typische minimalistische stijl. Dit magazine staat bomvol inspiratie, informatie en ideeën, met geweldige huizen en collectible design. Ik hoop dat de lezers ervan genieten en zich geïnspireerd voelen door al het Scandinavische!”

Een ander populair Zweeds interieurmagazine, My Residence, is een special edition bookazine van Zweedse interieur magazine Residence. My Residence wordt jaarlijks gepubliceerd door Aller Media. Deze unieke titel bevat prachtige Scandinavische huizen en interieur design om inspiratie uit te halen. Daarnaast biedt het magazine expert-advies van design professionals en architecten. Deze publicatie verscheen als eerst op Readly in 2016 als one-off, maar deze wordt nu weer wereldwijd beschikbaar gemaakt. Eerdere uitgaven uit 2017, 2018 en 2019 worden ook beschikbaar gemaakt op Readly.

Asa Liligren, Editor in Chief van My Residence, zegt: “Het voelt goed om My Residence op Readly te lanceren. Het magazine wordt erg gewaardeerd door internationale lezers sinds de eerste uitgave. We zijn enthousiast dat we nieuwe lezers kunnen bereiken met de bredere distributie. In My Residence bieden we het beste van Scandinavisch design, architectuur en wonen. Het is een exclusieve bookazine met het beste uit Scandinavië – with love!”

Een derde Scandinavisch interieur design magazine, Form Magazine, het meest toonaangevende architectuur- en design magazine in Scandinavië dat 6 keer per jaar wordt gepubliceerd, is ook beschikbaar voor een wereldwijd publiek in het Engels op Readly. Het magazine heeft prestigieuze awards gewonnen en biedt een scala aan onderwerpen in Nordic design, vol inspiratie voor professionele architecten en designers.

Liana de Wit, NL Growth en Partnership Manager bij Readly, zegt: “We zijn erg enthousiast over de lancering van de Engelstalige versies van deze populaire Scandinavische interieurmagazines voor een wereldwijd publiek. Analyse van onze data laat zien dat er een grote interesse is voor dit initiatief, aangezien lezers grote vraag hebben naar buitenlandse content.”

“De Engelse taal is een van de meest gesproken talen wereldwijd, en wij hebben ondervonden dat veel lezers op ons platform actief Britse publicaties lezen. Doordat we sommige van onze best presterende Scandinavische interieurmagazines naar het Engels hebben vertaald, zorgen we voor een groeiend bereik van deze titels, waardoor we nieuw publiek aanspreken – iets wat weer een enorme interessant is voor onze uitgevers.”

Over Readly – Readly is een digitale abonnementsservice waarmee gebruikers onbeperkt toegang hebben tot bijna 5.000 nationale en internationale magazines – allemaal in één app. Readly is in 2012 opgericht door Joel Wikell in Zweden en is vandaag één van de meest toonaangevende bedrijven in Europa wat betreft digitale magazine abonnementen, met gebruikers in 50 markten. In samenwerking met ongeveer 800 uitgevers wereldwijd digitaliseert Readly de magazine sector. Ons doel is om de magie van magazines naar de toekomst te brengen, waardoor de consument kwaliteitscontent kan blijven ontdekken. In 2019 verspreidde Readly meer dan 120.000 magazine-uitgaven die 83 miljoen keer zijn gelezen. www.readly.com

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Campagnes.

0
0
0
0