Gratis webinar De kracht van content

0
0
0
0

De kracht van content

Presenter is dé contentorganisatie. Dag in dag uit helpen de specialisten van Presenter verschillende organisaties met het maken en organiseren van content die werkt. En al die contentkennis delen ze ook graag met jou.

Daarom heeft Presenter samen met Frankwatching een aantal leuke en leerzame webinars opgenomen. Daarin vertellen verschillende Presenters bijvoorbeeld hoe je een goede contentstrategie maakt, waarom zoekintenties belangrijk zijn voor je SEO-strategie en waarom een contentmigratie meer moet zijn dan alleen knippen en plakken. Benieuwd? Snappen we. Hieronder kun je alle webinars (terug)kijken. Helemaal gratis.

Vragen, opmerkingen of verzoeknummertjes? Contact opnemen met Presenter kan hier.

 

Werven als een winnaar: zo win je de War for Talent

Het werven van de juiste mensen is tegenwoordig een heuse strijd. Het is nog nooit zo moeilijk geweest om nieuw talent aan te trekken en er zijn meer vacatures dan mensen: we bevinden ons middenin de War for Talent. In dit gratis webinar leer je hoe je aantrekkelijke vacatureteksten creëert en je woorden zó kiest dat ze echt aanslaan. Recruitment experts Elies Goes, Nicol Tadema en Arjan Elbers leren je alles wat je moet weten over online recruitment en wat je als organisatie moet doen om het strijdveld van de War for Talent als winnaar te verlaten

 

 

klantreis naar Content Journey: zo bouwt Praxis aan contentmarketing

‘Contentmarketing, dat is toch bloggen?’ Nee, het is zoveel meer. Het draait om het creëren van waardevolle content die je klant écht verder helpt. Contentmarketeers Sanne Heil en Lisanne de Vaan ontwikkelden daarvoor een nieuwe praktische methode om de customer journey en content map te combineren: de Content Journey. In dit webinar vertellen ze hoe ze de methode in de praktijk brachten bij Praxis.

Meer uitleg over customer journey mapping lees je in Lisanne’s blog ‘De customer journey map als kompas voor je content’

 

Hoe maak je een goede contentstrategie?

Wat is een contentstrategie? Wat heb je eraan? En nog belangrijker: wanneer is een contentstrategie goed en wanneer niet? In dit webinar geeft senior contentstrateeg Leo Oorschot antwoord op deze vragen. Dat doet hij aan de hand van praktijkvoorbeelden en resultaten van een onderzoek dat hij met Presenter deed naar contentstrategieën in Nederland.

Meer weten? Lees zijn blog ‘Een goede contentstrategie: 7 onmisbare onderdelen & wat het oplevert’

 

Hengelen naar haakjes: van generieke zoekwoorden naar unieke content

Uit een zoekwoordenanalyse komen vaak semi-relevante woorden waar toch veel mensen op zoeken. Wat doe je daarmee? In dit webinar vertellen SEO-consultant Jadwiga Peters (Presenter) en contentmarketeer Lotte Heldoorn (ASN Bank) hoe ze voor ASN Bank deze woorden vertaalden naar relevante en goed rankende content.

Meer informatie en praktische tips vind je in de blog van Jadwiga ‘Op zoek naar zoekintenties: 4 tips om deze te vinden

 

Tone of voice: touché of tenenkrommend? Vind je stem, stem je toon en schrijf herkenbaar

Staat jouw website vol inwisselbare mwah-teksten? Zonde. En onnodig. Alles wat je nodig hebt is de juiste tone of voice. Aan de hand van spraakmakende voorbeelden en inspirerende cases, vertelt senior copywriter Rick Stet over het belang van een passende tone of voice voor je merk of organisatie. Je leert waarom het zo verraderlijk eenvoudig is om de plank mis te slaan en Rick deelt zijn methodes om een tone of voice vast te leggen en door te voeren.

Wil je weten hoe je een tone of voice in praktijk toepast? Lees het begeleidende blog van Rick ‘Tone of voice in de praktijk: in 6 stappen naar herkenbare copy

 

Knippen, plakken én opknappen! Vlekkeloze verhuizing van je content

Iedereen die wel eens betrokken is geweest bij de overstap naar een nieuwe website of ander CMS, weet dat een contentmigratie meer is dan knippen-plakken. Het is ook een mooi moment om een grote schoonmaak te houden. Maar waar begin je? Welke content neem je mee? En wie doet wat? Migratiecoördinator Esmee en projectleider Danila ontwikkelden een methode om in vier fasen je content op te ruimen, over te zetten en te verbeteren.

Valkuilen? Daar trap jij natuurlijk niet in! Lees Danila’s blog over ‘Contentmigratie: de 5 meest voorkomende valkuilen


Een stappenplan voor digitale toegankelijkheid

Sinds 23 september 2020 moeten alle websites van (semi-)overheidsinstellingen voldoen aan de richtlijnen voor digitale toegankelijkheid (WCAG 2.1). Welke stappen moet je zetten? Hoe stel je een toegankelijkheidsverklaring op? En hoe maak je je content

geschikt voor alle online gebruikers? In dit webinar legt WCAG-specialist Marianne Resoort uit wat digitale toegankelijkheid betekent, waarom het belangrijk is en hoe je het aanpakt.

Meteen aan de slag? Lees de blog van Marianne ‘Zo voldoet je website aan de toegankelijkheidseisen

  • Bekijk dit gratis webinar

  • Meld je aan en ontvang de link naar het webinar direct in je inbox.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.