Gespot

Checklist.com: Grootste database met interactieve checklists

0

Op Checklist.com vind je honderden interactieve checklist templates die je kunt gebruiken om dagelijkse zaken te organiseren. In gesprek met Esther Muiden van Checklist.com.

Wat is het?

“Checklist.com is een website met een database met honderden interactieve checklist templates. Alle checklists kunnen aangepast worden aan je eigen wensen. Daarnaast kun je herinneringen instellen en je kunt de checklists delen met je vrienden, familie of collega’s.”

Waarom dit initiatief?

“Er zijn diverse sites met een ‘Get Things Done’ systeem op de markt en er zijn ook site’s met checklist templates of ‘ToDo’ lijstjes online te vinden. Checklist.com is uniek omdat wij interactieve checklist templates combineren met een eenvoudig task management systeem en een enorme database hebben met een grote diversiteit aan checklist templates. Je kunt het zo gek niet bedenken of we hebben er een checklist voor.”

Hoe werkt het?

“De hele opzet van checklist.com is om het zo eenvoudig mogelijk te maken voor de bezoekers.  Een bezoeker kan snel in onze database zoeken naar een checklist die hij nodig heeft. Heeft hij een template gevonden die aansluit bij zijn wensen, dan kan hij de checklist gaan gebruiken. Hij kan eventueel taken aanpassen, toevoegen of weghalen. Daarbij kan hij voor iedere taak een deadline en een herinnering instellen. Is zijn checklist klaar dan kan hij hem printen of delen met een vriend of collega zodat je samen kunt werken om alle taken te volbrengen.

Kun je onverhoopt geen checklist vinden die aan je wensen voldoet dan kun je met ons systeem eenvoudig zelf een interactieve checklist maken. Deze checklist kun je toevoegen aan onze database, uiteraard met een bronvermelding en een link naar de persoon die hem gepubliceerd heeft.

 

We hebben ook een Open API (Application Programmable Interface) ontwikkeld voor ontwikkelaars van software en webapplicaties. Zij kunnen zelf software schrijven die communiceert met Checklist.com. Denk dan bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van een app voor iPhone of Android. De architectuur van ons systeem laat dit toe en dit biedt de mogelijkheid voor allerhande nieuwe, makkelijke sites, apps en tools die gebruik maken van checklist.com.”

Wat zijn de facts?

“In totaal hebben we meer dan 1000 interactieve checklist templates in onze database en onze gebruikers hebben samen al meer dan 10.000 checklists gemaakt die ze zelf gebruiken of hebben gepubliceerd zodat iedereen ze kan gebruiken.”

Wie is betrokken?

“Wij zijn een klein Nederlands team dat gespecialiseerd is in webmarketing en de ontwikkeling van complexe interactieve websites. Checklist.com is helemaal uitgevoerd in JAVA en ontwikkeld met behulp van freelance ontwikkelaars, designers en tekstschrijvers. Daarbij worden veel checklists door onze bezoekers aangebracht. Je zou kunnen zeggen dat de website door de bezoekers zelf wordt gevuld.”