Last van ‘FoMO’? Daar heb je een app voor!

0

FoMO, oftewel ‘fear of missing out’ is de angst dat je iets belangrijks mist als je ergens niet bij bent. Of dat nou een feestje is, een festival, of de verjaardag van je oudtante; er zijn genoeg gebeurtenissen waar je misschien graag bij had willen zijn, maar waar je niet in de gelegenheid bent. Met de nieuwe app Shootlr hoef je daar niet over in te zitten. Je vraagt je vrienden of familie gewoon om een foto.

3-ios-bgWat is Shootlr?

Shootlr is een soort kruising tussen Snapchat en Instagram. Met de app kun je aan je vrienden vragen een selfie of foto te maken, die ze daarna automatisch naar je versturen.

Dat werkt zo: als je een foto wil, stuur je via Shootlr een request. De ontvanger krijgt een notificatie op zijn of haar smartphone dat hij of zij een foto moet sturen. Als de ontvanger die notificatie accepteert, telt de app af van 3 naar 1 en wordt de foto genomen. Als je de Shootlr verstuurt, kun je zelf kiezen binnen hoeveel minuten de ontvanger de foto moet maken en met welke camera van de telefoon. Je bestuurt dus als het ware de telefoon van je vrienden. Je kunt ook berichtjes meesturen met de foto.

En heb je als ontvanger even geen zin om een foto te nemen? Dan swipe je de notificatie gewoon weg.

In deze video wordt het uitgelegd:

Accepteer cookies

Shootlr kun je hier downloaden voor Android en hier voor iOS.

Wat denk je, iets voor jou?