Online marketing

Meer marketingbudget naar visuele content

0

Bedrijven verwachten de komende jaren meer geld uit te geven aan visuele content. Dat gaat dan vooral naar video en grafisch ontwerp.

Die resultaten kwamen naar voren in een onderzoek uitgevoerd door LEWIS. 66 procent van de ondervraagde marketingmanagers verwacht meer uit te geven aan visuele 24886713_scontent, 31 procent denk dat het evenveel geld gaat kosten. Slechts 3 procent denkt dat minder budget nodig is. Dat budget wordt overigens niet zomaar uitgegeven; maar liefst 81 procent van de ondervraagden zei dat ze de ROI van visuals meten door middel van KPI’s als likes en views.

Visuele content wordt vooral ingezet omdat het leidt tot interactie. 67 procent van de ondervraagde gaf dat als reden op. Daarnaast gaven ze aan dat visuele content scoort op social media (50 procent) en emotioneler is (47 procent).

Grafisch ontwerp en video worden door 79 en 70 procent van de marketingmanagers ingezet. De meerderheid van de marketingmanagers gaf aan dat ze visuele content intern ontwikkelen. Meer dan de helft krijgt ook hulp van externe bureaus.

Populaire merken die het goed doen qua visuals zijn Coca Cola, Apple en YouTube.

Visuele content_header

In het onderzoek werden 422 decision makers in marketing ondervraagd in Europa, de VS en APAC.

Afbeeldingen met dank aan 123RF.com