Gespot

Onfin: Oplossing voor financiële administratie

0

Boekhouden gaat steeds minder tijd kosten. Een gesprek met Ernst Wemmers over Onfin.

Wat doet de site?

“
Een nauwkeurige administratie is essentieel voor een succesvolle onderneming. Daarom heeft Onfin voor iedere kleine tot middelgrote onderneming de oplossing om eenvoudig zelf de financiële administratie te beheren. Onfin zorgt ervoor dat je goed overzicht behoudt over al je financiële aangelegenheden en is daarom ideaal voor het MKB, ZZP’ers, freelancers, verenigingen en stichtingen.”

Waarom deze site?

“Het idee voor Onfin ontstond uit de vraag van ondernemers naar een online oplossing voor facturatie en debiteuren/crediteurenbeheer. We hebben meteen een lijstje gemaakt van dingen waar de gemiddelde ondernemer veel mee te maken heeft. Al snel kwamen we uit bij het maken van offertes, factureren, beheer van debiteuren, de BTW aangifte. We wilden met Onfin echter ook een stapje verder gaan. Niet alleen kunnen factureren, maar de informatie in het systeem ook gebruiken om inzicht te krijgen in de inkomsten en uitgaven met behulp van handige grafieken. Door dit alles online beschikbaar te maken, zal boekhouden steeds minder tijd kosten, en meer opleveren. Zoals het hoort!”

Hoe werkt de site?

“Door de belangrijkste functionaliteit gratis aan te bieden, verwachten we dat veel ondernemers het online boekhouden de komende tijd zullen gaan proberen. Bevalt het, dan kan je gratis account worden opgewaardeerd naar een premium account. Premium leden hebben toegang tot extra functionaliteit, zoals het factureren in de eigen huisstijl en het exporteren van gegevens uit de boekhouding naar programma’s als Microsoft Excel. Ook hierin willen we zo flexibel mogelijk zijn. Ook een gratis account kan onbeperkt worden gebruikt, en een opzegtermijn voor premium accounts is er niet.”

 

Wat zijn de facts?

“Omdat we niet werken met contracten of abonnementen is de instapdrempel erg laag. Dit zien we ook gelijk terug in de aanmeldingen. We zijn nu zo’n 3 weken online en we zien de aanmeldingen binnen stromen. Vooral ZZP’ers melden zich gemakkelijk aan om even te kijken wat Onfin.nl nu precies biedt. Ongeveer de helft hiervan waardeert zijn account op tot een premium account. We hopen door de functionaliteiten van Onfin.nl later uit te breiden, dat dit naar zelfs 75% gaat.”

Wie maakt de site?

Onfin wordt uitgeven door WemmersNet. WemmersNet is na een succesvol studieproject door mij in 2007 in Maastricht opgericht. Begonnen als een onderneming die zich hoofdzakelijk bezig hield met het ontwikkeling van webapplicaties voor particulieren en bedrijven, is WemmersNet later uitgegroeid naar het zelf beheren en exploiteren van websites. Dit werd een groot succes waardoor uiteindelijk is besloten enkel eigen websites te exploiteren. De websites worden in huis ontwikkeld door een team van freelancers.”