Gespot

Site gespot: Leraar24.nl

0

Informatieplatform voor leraren

Wat doet Leraar24.nl?
Leraar24 biedt informatie over vraagstukken die leraren in hun vak tegen kunnen komen. Bijvoorbeeld over mediawijsheid, dyslexie en omgang met leerlingen en/of ouders). De site richt zich op leraren in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. De informatie wordt aangeboden in de vorm van korte video’s, met daarbij inhoudelijke informatie in de vorm van een dossier. Er worden ook gerelateerde thema’s getoond.”

Waarom Leraar24.nl?
“Het actieplan “LeerKracht van Nederland” van Rinnooy Kan is de directe aanleiding geweest voor dit initiatief. Hierin werd gesteld dat investeringen in de professionalisering van leraren nodig waren. Naar aanleiding van dit plan hebben de vier partners (Kennisnet, Ruud de Moor Centrum -Open Universiteit-, SBL en Teleac/NOT) het initiatief genomen voor de oprichting van Leraar24.”

Hoe werkt Leraar24.nl?
“Er kan op Leraar24 gezocht worden op thema, door het invoeren van een zoekterm. Ook kunnen leraren eerst een selectie maken voor het po (primair onderwijs), vo (voortgezet) of mbo. Ze kunnen video’s en dossiers bekijken en reacties achterlaten. Later dit jaar wordt het ook mogelijk om communities te starten en kunnen gebruikers zelf materiaal uploaden. Bijzonder is dat er niet voor hoeft worden ingelogd en dat de informatie kosteloos bekeken kan worden. Daarnaast is het van belang dat het platform daadwerkelijk grotendeels door leraren wordt gemaakt, voor hun eigen collega’s.”

Wat zijn de facts van Leraar24.nl?
“Bezoekcijfers hebben we nog niet, omdat we net gelanceerd zijn. Het businessmodel is eenvoudig, Leraar24 wordt financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van OCW. Verdere professionalisering en kwaliteit van het onderwijs zijn belangrijke thema’s voor dit ministerie, daar sluit Leraar24 op aan.”

Wie maakt Leraar24.nl?

Kennisnet, Ruud de Moor Centrum -Open Universiteit-, SBL en Teleac/NOT maken gezamenlijk Leraar24. Zij worden bijgestaan door een onafhankelijke Lerarenraad die de thema’s voor het platform aandraagt. De leraren zijn ook betrokken bij de productie van de content.”

Frankwatching in gesprek met Patricia van der Linden van Kennisnet.

Je site gespot? Of heb je een ander goed voorbeeld? Great! Waarom geef je je niet gelijk op voor de Webby Awards? Deadline voor inzending is 30 januari. Meer informatie over de Webby Awards is te vinden op I love the Webbys.”