STAP-budget Ontvang tot €1.000 subsidie per jaar

Wil jij je in je loopbaan (verder) ontwikkelen en je positie op de arbeidsmarkt versterken? Vraag vanaf vrijdag 1 juli het STAP-budget aan en krijg maximaal €1.000 (incl. btw) subsidie voor scholing en ontwikkeling in augustus, september, oktober en november. Zo heb je meer kansen om je baan te houden of om een nieuwe baan te vinden.

Wat is het STAP-budget?

STAP (Stimulering Arbeidsmarkt Positie) is een regeling van de Nederlandse overheid ter vervanging van de voormalige belastingaftrek voor studiekosten. Met het STAP-budget profiteer je bij het volgen van een cursus, training of opleiding van een vergoeding van maximaal €1.000. Deze subsidie kun je 1 keer per jaar aanvragen: elke 2 maanden start een aanvraagperiode.

 

Wie komt in aanmerking?

Iedereen die een band heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt kan een STAP-budget aanvragen. Dus niet alleen mensen in loondienst, maar ook ondernemers, zzp’ers en werkzoekenden. Je hoeft enkel aan de volgende drie voorwaarden te voldoen:

 • Je bent minstens 18 jaar oud en hebt de pensioenleeftijd nog niet bereikt
 • Je bent EU-burger óf partner van een EU-burger
 • Je bent in de afgelopen 2 jaar voor minstens 6 maanden in Nederland verzekerd geweest voor de volksverzekeringen

 

Welke opleidingen kun je volgen?

Frankwatching is een gerenommeerd opleider met het NRTO-keurmerk, en daarom komt ook ons programma grotendeels in aanmerking. In totaal vind je meer dan 70 trainingen en opleidingen in het zogenaamd STAP-scholingsregister. Benieuwd welke je in de volgende aanvraagperiode zoal kunt volgen? Let op: onze trainingen in België komen helaas niet in aanmerking voor het STAP-budget. 

 

Bekijk hier ook het totaaloverzicht via het officiële register.

Wil je persoonlijk studieadvies? Neem volledig vrijblijvend contact met ons op via +31 30 200 10 40 of academy@frankwatching.com, we denken graag met je mee.

 

Hoe vraag je STAP-budget aan?

 1. Schrijf je in voor een training of opleiding.
  Doe dit voorafgaand aan je STAP-aanvraag. Je hebt namelijk een STAP-aanmeldingsbewijs nodig om die te kunnen voltooien.
 2. Ontvang het STAP-aanmeldingsbewijs.
  We sturen deze binnen 2 werkdagen na je inschrijving als pdf-bijlage via de mail.
 3. Vraag het STAP-budget aan.
  Dit kan elke 2 maanden digitaal worden aangevraagd via het STAP-portaal van UWV. Voor het komende jaar zijn dit de resterende aanvraagtijdvakken:
 • 1 juli tot en met 31 augustus 2022
 • 1 september tot en met 31 oktober 2022
 • 1 november tot en met 31 december 2022

Tip! Voor alle tijdvakken geldt: op=op. Dus wees er op tijd bij, en schrijf je (ruim) van tevoren in voor deelname aan een training of opleiding.

 1. STAP-budget wordt toegekend en uitbetaald.
  Na goedkeuring van het UWV wordt het STAP-budget (max. €1.000 incl. btw) als voorschot aan ons uitbetaald. Hier heb jij verder geen omkijken naar. Mocht het om een of andere reden niet worden toegekend, dan kun je je inschrijving kosteloos verplaatsen (en het bij een volgende STAP-aanvraagperiode nogmaals proberen) of kosteloos annuleren.
 2. Start je training of opleiding.
  Let op: deze moet binnen 3 maanden na afloop van het aanvraagtijdvak starten. Doe je dus een aanvraag in juli-augustus? Dan moet de scholingsactiviteit uiterlijk op 30 november 2022 starten.

Benieuwd naar alle voorwaarden? Ga naar Rijksoverheid

Geïnteresseerd in andere subsidies? Bekijk hier alle mogelijkheden.

Waarom Frankwatching Academy?

 • 8 jaar op rij beste opleider; gemiddelde score 8,4
 • Aanbod van ruim 120 trainingen, opleidingen & cursussen
 • Netwerk van meer dan 60 toptrainers & vakexperts
 • NIMA Education Partner (NIMA A Online Marketing & NIMA B Digital Marketing)
 • NRTO-keurmerk, UWV-partner & Kmo-portefeuille Vlaanderen