FAQ Veelgestelde vragen

Tijdens de webinars van Frankwatching word je in een uurtje online door onze topexperts bijgepraat over uiteenlopende onderwerpen. Maar hoe werkt het nu eigenlijk? En wat heb je nodig om een webinar te kunnen volgen? Hieronder vind je een antwoord op de veelgestelde vragen over webinars.


Het woord ‘webinar’ is een combinatie van ‘web’ en ‘seminar’. Een webinar is een live online training, die je vanaf elke gewenste plek kunt volgen: gewoon vanuit huis of vanaf je werk. De trainer is live te horen en te zien, terwijl jij op je beeldscherm een presentatie ziet of mee kunt kijken op het scherm van de trainer.

Webinars zijn interactief. Via de chat kun je live vragen stellen aan de trainer en de moderatoren die achter de schermen aan het werk zijn. Andersom stelt de trainer jou ook vragen via polls.
Als je je hebt ingeschreven voor een webinar, krijg je de dag voor aanvang een e-mail met de deelnamelink waarmee je het webinar kunt volgen. Om mee te doen klik je een paar minuten voor aanvang van het webinar op de link, vul je je e-mailadres in en kom je automatisch in de webinaromgeving. Het wijst zich helemaal vanzelf. Het installeren van software is niet nodig, een goede internetverbinding wel.

Tijdens het webinar is de trainer live te zien en te horen. Ondertussen kijk je mee naar een presentatie of het scherm van de trainer, als hij of zij iets live wil demonstreren. Je hebt volop de gelegenheid om via de chat met de trainer en de moderators van gedachten te wisselen en vragen te stellen.

Je kunt webinars vanaf elke locatie volgen. Het enige wat je nodig hebt om deel te kunnen nemen aan een webinar is een:

  • Pc, laptop, tablet of smartphone (download in dat laatste geval de apps voor iOS, Android of BlackBerry.
  • Stabiele internetverbinding. Je kunt je internetverbinding en je instellingen hier testen.*
  • Flash player. Test of je de juiste versie van Flash Player hebt.*
  • Eventueel een koptelefoon.
* Via bovenstaande testlink krijg je de vraag om de 'Adobe Connect Add-in' te installeren. Dit is niet nodig om het webinar als deelnemer te kunnen volgen.
Dat kan! Je vindt hier een uitleg (PDF). De software van Adobe Connect maakt gebruik van Flash, dus voor iPhone- en iPad-gebruikers is het belangrijk om de app te downloaden. Ook voor Android en BlackBerry zijn er apps. Om deel te nemen aan een webinar via de Adobe Connect-app voor je iPhone of iPad, volg je de volgende stappen:

  • Download de Adobe Connect app.
  • Klik op de link in de bevestigingsmail
  • Vul je e-mailadres in.
  • De app opent nu vanzelf vanaf je iPhone of iPad.
Let op: Het is dus niet nodig om de url uit de e-mail te kopiëren en in de app te plakken.

Het is helaas niet mogelijk om achteraf de webinaropnames te bekijken via de iPhone en iPad apps, omdat er voor het bekijken van een opname Flash Player nodig is.
Tijdens het webinar kun je je vragen aan de experts stellen via de chat. Je kunt je vragen tijdens het webinar ook doorgeven via Twitter: @FWwebinars & #fwwebinar. De trainer beantwoordt ze allemaal en geeft tips voor jouw bedrijf of organisatie.
Geen probleem! Van ieder webinar wordt een opname gemaakt. Iedereen die zich heeft ingeschreven krijgt na afloop de webinaropname en de presentatie toegestuurd. Zo kun je het webinar achteraf zo vaak je wilt terugkijken. De opname blijft een jaar beschikbaar.

Je kunt de opname bekijken via je laptop of PC. Het is helaas niet mogelijk om achteraf de webinaropnames te bekijken via de iPhone en iPad apps, omdat er voor het bekijken van een opname Flash Player nodig is.
Als je vlak voor of tijdens het webinar problemen ondervindt bij het inloggen, kan dat aan meerdere dingen liggen. We helpen je graag om het op te lossen. Je kunt ons bereiken via webinars@frankwatching.com of op Twitter via @FWwebinars. Bellen mag uiteraard ook! We raden je aan om ruim van tevoren in te loggen, om zeker te weten dat alles naar behoren werkt.
Zeker! Voor diverse webinars is het mogelijk om Permanente Educatie (PE)-punten te verdienen. Een aantal van onze webinars is gecertificeerd door NIMA in het kader van het Senior Marketing Professional-programma. De meeste webinars zijn tevens gecertificeerd door Thuiswinkel e-Academy.

Ben je SMP-deelnemer of sta je ingeschreven in het e-Academy Register? In het inschrijfformulier kun je dit aangeven. Wij zorgen er dan voor dat je punten worden bijgeschreven in PE-online.
Je kunt de webinars betalen met iDEAL, Bancontact, Creditcard, V PAY of met een factuur achteraf.
Uiteraard kan dat! Je kunt je collega's met het inschrijfformulier inschrijven. Als je meerdere mensen tegelijk wilt inschrijven, kan dat ook door even je factuurgegevens en de namen en e-mailadressen van je collega's aan ons door te geven. Je collega's krijgen dan via hun eigen e-mailadressen een toegangslink toegestuurd.

Let op: een inschrijving is persoonsgebonden en geldt voor 1 persoon.
Zoek je een manier om met collega’s samen op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen? Wil de hele afdeling graag meer weten over schrijven voor het web of wat jullie met landingspagina’s kunnen doen? We maken graag een voorstel voor webinars op maat.

Zo kun je met collega’s een serie webinars volgen die specifiek gericht is op de behoefte binnen jouw organisatie, en met collega’s van verschillende vestigingen op de hoogte blijven van voor jullie relevante online ontwikkelingen. Zonder reiskosten, gewoon vanaf de werkplek. Kijk voor meer informatie op onze Voor bedrijven pagina of neem contact op met Gwen Mertosentono via webinars@frankwatching.com.

Heb je naar aanleiding van deze antwoorden nog vragen? We helpen je graag!

Benthe Bemelman
webinars@frankwatching.com
+31 6 12 67 18 87
Renee Willemse
webinars@frankwatching.com
+31 6 28 40 93 00