Top 10 Torrents voor downloaden muziek en video

bittorrent for dummiesHet downloaden van muziek, video, software en andere bestanden is een van de populairste bezigheden op internet. De zogenaamde Torrent sites schieten als paddestoelen in de lucht. In dit artikel een overzicht van de Top 10 van Torrentsites, de sites die in 2007 het meest populair waren. Maar ook aandacht voor het spiksplinternieuwe YouTorrent: de Google van de Torrents, een geweldige zoekmachine die zoekt over alle Torrent sites heen.

BitTorrent of Torrent (van het Engels torrent, dat stortvloed betekent) is een systeem om peer-to-peer (zeg maar tussen computers van gebruikers) data uit te wisselen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een centrale locatie die de downloads coördineert maar zelf geen bestanden levert. De download gebeurt decentraal en bestaat uit het uitwisselen van delen van bestanden tussen alle gebruikers die op dat moment meedoen aan het up- en downloaden. Zo’n gecoördineerde groep wordt torrent genoemd (bron: Wikipedia).

Mininova was volgens de statistieken van onder meer Alexa en Quantcast in 2007 de meest populaire Torrent, gevolgd door IsoHunt en The Pirate Bay. TorrentSpy, de nummer 1 van 2006, zakte naar een 6e plaats. Hier de hele Top 10, ben je op zoek naar de meta-search engine voor Torrents, lees dan hieronder verder.

Top 10 Torrents voor downloaden bestanden

  1. Mininova

mininova

  1. IsoHunt

isohunt

  1. The Pirate Bay

the pirate bay

  1. Torrentz

torrentz

  1. BTjunkie

btjunkie

  1. TorrentSpy

torrentspy

  1. TorrentPortal

torrentportal

  1. GamesTorrents

gamestorrents

  1. TorrentReactor

torrentreactor

  1. BTmon

bittorrent monster

Top 5 Nieuwkomers Torrent sites

 1. SumoTorrent
 2. SeedPeer
 3. Zoozle
 4. Extratorrent
 5. BitTorrent.am

YouTorrent: meta-search engine voor Torrents

Elke dag weer starten er nieuwe Torrent-sites, maar soms is er een die echt iets nieuws te bieden heeft. YouTorrent is zo’n site, een meta-search engine die er niet alleen mooi uitziet maar ook een geweldige user interface heeft. Maar wat de site echt uniek maakt is dat men real-time een overzicht biedt van de resultaten van de belangrijkste Torrent-sites.

youtorrent

Binnen drie dagen na lancering had de site al 150.000 zoekopdrachten verwerkt. De resultaten worden standaard op populariteit gepresenteerd, maar ze kunnen ook gesorteerd worden naar datum, grootte of zoekmachine. Als je niet kunt vinden wat je zoekt, dan kun je nog zoeken op gerelateerde of populaire zoekopdrachten (via sidebar). Overigens nog wel een waarschuwing: het is niet toegestaan illegale bestanden te downloaden.

Bronnen: Top 10 Most Popular Torrent Sites of 2007 en YouTorrent: Great New BitTorrent Search Engine.

Uitgelicht: Volg de highlights van Frankwatching nu ook op Instagram!

FW instagram

Scrol jij graag door Instagram en wil je de highlights van Frankwatching ook daar in de feed ontvangen? Volg het account @Frankwatching en ontvang updates, nieuwtjes en natuurlijk de populairste artikelen.

Meer weten?

Interessant?

Lees dan ook onze andere artikelen over , , .

Reacties

 1. Mooi overzicht!

  En nu nog een lijst met de Torrent clients voor Windows, Mac OS X en Linux, want anders kan je er zo weinig mee 😉

  Wie … ?

 2. Youtorrent is inderdaad wel fris en strak om te zien, maar ik zie eerlijk gezegd maar weinig toegevoegde waarde ten opzichte van torrentz.com (metazoeker die al tijden bestaat). Overigens zag ik gisteren dat torrentz bezig is met een vernieuwingsslag, innerlijk en uiterlijk.

 3. De waarschuwing aan het eind is niet helemaal correct.

  Op zich is downloaden van illegale muziek en video wel toegestaan op grond van de regeling thuiskopie.
  Probleem met gebruik van BitTorrent is echter dat je tijdens het downloaden altijd deeltjes die je al binnen hebt uploadt en dus beschikbaar stelt aan anderen.
  Dat laatste is nu weer niet toegestaan, tenminste als je aanneemt dat het copyright ook op die op zichzelf onbruikbare deeltjes van toepassing is.

  Grappig, Torrentsites schieten als paddestoelen uit de grond en de stichting Brein probeert ze plat te slaan. Doet me denken aan het spelletje muizenmepper.

 4. @Hans: Interessant idee, zouden die stukje op zich als citaat/sample gezien kunnen worden? Als je een paar van die stukjes publiekelijk maakt is daar natuurlijk niets mis mee. Zou het zo kunnen zijn (als er genoeg aanbieders/seeders zijn) dat je geen mp3’s aanbiedt maar citaten/samples? Een metafoor zou kunnen zijn dat iemand je belt en vraagt of jij toevallig bladzijde 87 en 131 van Kerouac’s ‘On the Road’ naar hem kan faxen. Zou dat ook illegaal zijn?

 5. @Hans nogmaals, kzag je laatste alinea te laat. Op Techdirt.com noemen ze dat platmeppen van sites door RIAA ook steevast ‘whack-a-mole’ :-)

 6. @ Fred: Probeer Azureus eens. Fantastisch programma onder Java.

 7. Ik heb op frEdSCAPEs ook nog een interessante bron gesignaleerd: Zoek je soms nog torrents?.
  Het is Fulldls en die serveert per categorie ook een RSS feed. Ik heb er een paar bij elkaar gezet in een Grazr

 8. @Marc Ik raad voor de Mac XTorrent aan en voor de PC µTorrent.

  Azureus is ook een hele fraaie (en … JAVA => platform onafhankelijk).

 9. De ervaring leert mij dat de trackers meestal niet werken wanneer je niet ingeschreven bent.

 10. Hierbij een aardig lijstje bittorrent clients. En hier allerlei info over bittorrent en torrents.

 11. @Matthieu Xtorrent heeft een zoek feature waardoor je met deze app naar ‘content’ kan zoeken terwijl onder water dan naar ‘matchende’ torrents op de bekende plaatsen op het web (zoals bijv. hier boven genoemd) wordt gezocht.

  Bij het zoeken wordt je geholpen door de andere Xtorrent-gebruikers omdat terwijl je de zoektermen in tikt je vergelijkbare zoekopdrachten van anderen geserveerd krijgt waar je als je dat wil uit kan kiezen.

  Xtorrent houdt de feitelijke torrent-sores bij je weg.
  Je weet dus eigenlijk helemaal niet dat je met torents bezig bent. Daarom raad ik hem zo graag aan.

 12. @Fred Zelders: Dat is inderdaad een mooie feature. Transmission is net het tegenovergestelde: heel simpel en licht en gericht op 1 taak (het downloaden van torrents) en dat doet het zeer goed. KISS dus, en daar hou ik wel van, maar dat is natuurlijk subjectief.

 13. @Matthieu: Dat doet Xtorrent ook: Het voor jou vinden en ophalen van de muziek of de video die jij zoekt. :-)
  Volgens mij NOG meer KISS dan Transmit.

  Kan ook wel kloppen want als er iemand is die KISS wil, dan ben Ik dat wel 😉

 14. Het initiële idee achter torrents was het delen van bestanden, met name open source ontwikkelde software, op en gedegen manier. (via http://sourceforge.net/)

  De gebruikers van het internet hebben echter in torrents een ideale manier gevonden om ook andere bestanden met elkaar te kunnen delen, zie daar de enorme populariteit.

 15. Mijn favorieten qua clients zijn:

  Windows: uTorrent
  Mac: Transmission
  Linux : Torrentflux

  uTorrent is zondermeer de beste. Jammer genoeg heeft Transmission niet alle features, zoals een scheduler (zodat overdag je downloads worden afgekapt en ’s nachts niet) en het makkelijk downloaden van één bestand in een torrent. Maar ze zijn hard bezig.

 16. wat ik zo irritant vind is dat de hele torrentscene vergeven is van de vrouw- en soms zelfs kindonvriendelijke rotzooi. op veel van de bovengenoemde sites wordt je doodgegooid met deze rommel, via advertenties, top10 meldingen, ja zelfs good-old popups.
  Ook het eerder besproken Tribler stooort mij hierin. op de voorpagina van de applicatie staat steevast veel troep. plng: file discovered, en dan weer een gore naam. Zou de hele illegale sfeer dit aantrekken? Zou een p2p dienst die alleen maar opensource en creative commons dingen zoekt en deelt technisch kunnen? zou dat verschoond blijven van de illegale sferen? Of is dat toekomstmuziek…

 17. @ Marnix
  Itunes allicht een idee

 18. @joost, itunes, tja, wel voor podcast, videocasts, en betaalde mp3/video, maar niet voor open source en creative commons… en ik denk dat t ook wel even duurt voordat itunes van p2p technieken gebruikt, al zal ze dat veel bandbreedte schelen

 19. Jasper van Weerd |

  “Overigens nog wel een waarschuwing: het is niet toegestaan illegale bestanden te downloaden.”

  Dat is wel toegestaan, aangezien je dit in nederland van de wet mag doen.

  Maar het delen van deze bestanden of delen van deze bestanden is niet toegestaan. Bij het bittorrentprotocol is dat de basis, het herdelen van downloads. Torrents creeren hiermee dus snel een wetsovertreding op het moment dat je een illegaal bestand download.

 20. Jasper van Weerd |

  @marnix,

  by torrentz.com met firefox nog nooit last van gehad

  @me

  de reactie van hans per ongeluk niet gelezen

 21. probeer limewire, heel makkelijk en snel!!!

 22. ey mensen vanaf 24-03 is torrentspy niet meer beschikbaar

 23. kan iemand mij vertellen waarom ik thepiratebay en mininova niet meer kan krijgen op mijn pc. vriendin van mij kan het wel gewoon krijgen. ik krijg een foutmelding dat de site niet meer bestaat. ik weet dat het wel draait ?

 24. The Pirate Bay op no1 plx 😉
  Ik gebruik echter sinds een paar dagen http://www.cubetorrent.com/ is wel goede site

 25. http://www.pizzatorrent.com goede torrent meta search engine

 26. Je kan hier je eigen torrent trackers toevoegen: http://www.torrent-searcher.com/

 27. deze site is goed: http://www.kickasstorrents.com je kan daar de helft van de torrents gratis zonder registratie direct downloaden van een server(htp download) en je kan je eigen torrents toevoegen ook staan er nog een paar goede tutorial op het forum daar over branden met onderititeling en de beste torrent clients!!!

 28. Volgens mij moet er een keer een update worden gedaan van de site list.

 29. @ Jssper: Suggesties voor de nieuwe lijst?

 30. @frank

  http://www.torrentz.com/, check ff deze Metasearchindexer, daar zie je de hoeveelheid geindexeerde torrents per search engine.

  # aantal geindexeerde torrents

  1) alivetorrents.com, # = 3,833,826
  2) monova.org, # = 3,103,370
  3) Kickasstorrents.com, #3,416,522

  Torrentz.com zelf heeft een index van # 18,443,124 torrentz.

  Dan nog wat achtergrond over de methoden waarop je nu je torrentz fix kunt krijgen: http://torrentfreak.com/25-great-pirate-bay-alternatives-090822/

  http://torrent-finder.com/, deze geeft een aardige indruk van de grote spreiding van torrent indexes.

  Dan nog de verschillen internationaal, hier een artikel over de clients: http://torrentfreak.com/thunder-blasts-utorrents-market-share-away-091204/

  Daar aan kun je zien dat deze metasearchengines vooral gericht zijn op “English Oriented” gebruikers. De (meta) search engines van de BRIC landen zijn hierin niet meegenomen, heb ff zitten graven in engelse nieuwssites en mijn bookmarks, maar kan ff geen statistieken van die landen vinden.

  Dan nog; Mininova is tegenwoordig volledig legaal geworden dankzij de IFPI en MPA (Iets met Brein en de Nederlandse wet.)

  Leuk detail: Op dit moment is the piratebay terug na weer een ISP te hebben moeten verlaten.

 31. @ Jasper: We hebben een nieuwe lijst, dankjewel voor dit speurwerk en de mooie aanvulling! En ja, eigenlijk zou het artikel hierop ook aangepast moeten worden…

 32. @frank heb je die lijst al ergens online staan?

 33. een vraag van mij Gebruik bittornado maar als ik mijn computer moet uitzetten is wat ik gedownload heb niet meer terug te halen of toch?

 34. I recommend you this website, it’s one of torrent sites I regularly use: http://www.hotne.ws
  Simple and no ads!

 35. bedankt ik ga het gelijk proberen

 36. Waar kan ik gratis nieuwe software voor mijn sony navigatiesysteem vinden ?? Het is de NV -u71t.

 37. Welke torrent is het best geschikt voor het downloaden van boeken, ik heb een Windows xp besturingssysteem en kan dus, volgens mij, niet werken met Xtorrent, alvast dank voor jullienhulp

 38. schieten als paddestoelen in de lucht, uit de grond dan toch wel….

 39. I also like http://www.btscene.com .Its great for verified torrents.

 40. Goed geschreven artikel, Top!

 41. Thomas van Amerongen |

  Misschien handig om te melden dat Torrentz is verhuisd naar.EU in verband met ICE wetgeving (enzo) in de US.

 42. torrent is erg langzaam je bent dagen kwijt voor dat de film binnen is dat zouden ze eens moeten veranderen
  zelf haal ik films op bij spotnet is snel en de films met nederlandse ondertiteling alleen je moet moet een account nemen bij een nieuwsserver ik betaal 7.50 voor 30 dagen dan krijg je een inlog en paswoord dat moet je even invoeren bij spotnet en dan kan je aan de slag is beter dan !!!!!!!!

 43. @Johan: Zelf download ik ook middels torrents. Ik kan je vertellen dat je geen dagen kwijt bent met het downloaden van films of muziek. Zelf ben ik 10/15 minuten kwijt aan het downloaden van een normale film en +- 30 minuten voor een blu-ray.

 44. hallo Jeroen
  mijn snelheid is erg laag /langzaam woon in Brazil vandaar dat ik meer tijd nodig heb voor het ophalen

 45. Alleen client 1.6 gebruiken van Utorrent anders ben je gemakkelijker traceerbaar en levert vaak fouten op bij de sites.

  Tevens heb ik hier een linkje voor jullie waar de laatste top 100 sites bij staan.

  http://torrenttop100.org

  veel plezier ermee

 46. Time for an update! :)

 47. Vandaag muziek gedownload en wat voorheen wel ging, gaat nu niet meer. Ik ga de muziek niet afspelen op mijn iMac. Ik krijg een melding dat met een gesproken tekst dat ik een bestand moet downloaden om het te kunnen afspelen. Kent iemand dit probleem?

 48. Ik weet wel dat het downloaden met torrents steeds moeilijker word. Nieuwsgroepen vind ik daarentegen veel makkelijker.

 49. Kijk altijd op de volgende website: http://www.muzieksneldownloaden.nl staan genoeg programma’s om muziek mee te downloaden! Download zelf altijd met Spotnet en nieuwsgroepen, werkt nog steeds erg goed! Succes!

 50. Ik mis Torrent Broker in je lijstje 😉 Ik vind dat wel een handige site als ik even geen film-inspiratie heb. http://torrentbroker.com/

 51. Bijna alles offline hierboven ja!

  http://youtorrent.nl is er nu ook, paar handige links enz…

 52. http://www.xpexplorer.com (open sinds 2015) voor als je al die advertenties en popups and nep download knoppen zat bent. deze kan op thepiratebay and kickass zoeken zonder onzin. Inclusief de feedback die mensen gepost hebben, klik op ”Functies’ voor meer info

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!