Gespot

Site gespot: Cadeaucode.nl

0

Nooit meer met lege handen op een feestje. Top of flop?

Wat doet Cadeaucode.nl?
“Iedereen die een mobiele telefoon heeft, hoeft nooit meer met lege handen aan te komen op een feestje. Cadeaucode is de eerste écht mobiele cadeausite. De ‘gelukkige’ krijgt een unieke cadeaucode per sms. Hiermee kan hij online een leuk cadeau uitzoeken dat wordt thuisgestuurd. Van een fles champagne tot een vliegticket, van een MP3-speler tot een abonnement op een magazine. Door de verrassende cadeauselectie is het niet zo onpersoonlijk als een cadeaubon. Omdat het cadeau per sms wordt gestuurd, kun je het prachtig timen. Mensen vinden het erg leuk als hun oom uit Australië precies om 12 uur ’s-nachts een verjaardagscadeautje stuurt. Bedrijven kunnen hun medewerkers op hun verjaardag automatisch een cadeaucode sturen.

Waarom Cadeaucode.nl?
“Vaak bedenk je juist onderweg dat iemand binnenkort jarig is of dat je een vriendin nog wilt feliciteren met die nieuwe baan. Deze ‘verloren momenten’ zijn perfect te benutten om even iets leuks te regelen voor een ander! Of je besluit spontaan bij iemand op bezoek te gaan en dan zijn de winkels dicht… We hadden de tool aanvankelijk bedacht voor ons eigen (reclame)bureau, omdat we er moe van werden om elke keer een origineel relatiegeschenk te verzinnen. Van alle kanten hoorden we: dit moeten jullie commercieel aanbieden! Dus hebben we Cadeaucode aangepast voor consument en bedrijf.”

Hoe werkt Cadeaucode.nl?
“Voor € 25,25 geef je iemand een unieke cadeaucode, die per sms wordt verstuurd. Behalve de code stuur je een persoonlijke boodschap mee. Je betaalt met creditcard of iDEAL. Het exacte verzendmoment bepaal je zelf. Je plant cadeaucodes tot 1 jaar vooruit, dus je vergeet nooit meer een verjaardag! De cadeaucode is een jaar geldig. De cadeaus zijn heel divers en worden erg vaak ververst. Natuurlijk is er naast de mobiele site ook een gewone site waarmee je kan geven en uitpakken.”

Wat zijn de facts van Cadeaucode.nl?
“Het bezoek neemt in een rap tempo toe. En cadeaukrijgers worden meestal cadeaugevers! Veel partijen hebben zich gemeld om te kijken naar een mogelijk partnerschap en ook krijgt Cadeaucode veel aanvragen uit het buitenland. Er zijn écht addicts, die bijna wekelijks een Cadeaucode sturen naar klanten en vrienden.”

Wie maakt Cadeaucode.nl?
Cadeaucode is ontwikkeld door het Haags-Amsterdamse reclamebureau HBMEO, een full-service bureau dat is gespecialiseerd in buzz-marketing. Met de kennis van buzz-communicatie en de technische know-how is HBMEO in staat om deze innovatieve ‘cadeaumachine’ te bouwen en te optimaliseren. PR-partner So PR zorgt ervoor dat de juiste mensen Cadeaucode leren kennen en deze service verder ‘olievlekt’.”

Frankwatching in gesprek met Philipe Souren van HBMEO/Cadeaucode.nl