Gespot

Elfvoetbal: Voor de echte voetbalgek

0

Waar vind je alle informatie en nieuwtjes over je favoriete club en spelers? Een gesprek met Dolf Schellekens over Elfvoetbal.

Wat doet de site?

“Op Elfvoetbal vind je alles over deze sport. Zo staat het laatste voetbalnieuws op de frontpage. Als je meer informatie wil, kun je dit eenvoudig vinden. Zo zijn er pagina’s van alle competities, clubs en spelers. Op die competitie-, club- en spelerspagina’s staat op een overzichtelijke manier een grote hoeveelheid informatie. Geregistreerde bezoekers krijgen allerlei extra’s. Ze kunnen spelers beoordelen, fan worden van clubs en spelers, aangeven dat ze wedstrijden in het stadion of live op televisie hebben gezien en vrienden maken.”

Waarom deze site?

“Onvrede over de mogelijkheden op bestaande voetbalsites lag aan de basis van Elfvoetbal. We hebben het concept ontwikkeld, omdat we vonden dat bestaande voetbalsites weinig (statistische) informatie gaven, die vaak ook nog eens niet klopte. Ook vonden we het gek dat voor een sport die zoveel mensen raakt geen echte community bestond.”

Hoe werkt de site?

“Op de frontpage staat het laatste nieuws en de stand, het programma en uitslagen van de belangrijkste competities. Via het menu kun je makkelijk bij alle informatie uit de database komen. Eerst rollen alle competities uit, daarna alle clubs in de gekozen competitie en daarna alle spelers van de gekozen club. Op al die pagina’s staan allerlei gegevens, statistieken en historie. Je kunt de meeste informatie dus per competitie, per club en per speler bekijken.”

Wat zijn de facts?

“Elfvoetbal is erg positief ontvangen door het publiek. Er hebben zich ook al meerdere buitenlandse partijen gemeld, die interesse hebben in het concept. De bezoekersstatistieken zijn positief. Dat is bijzonder, want de site maakt – bijvoorbeeld via de statistieken, het beoordelen van spelers en een prachtig live match centre –  pas echt het verschil als de competitie begonnen is. Het aantal mensen dat zich in de eerste weken registreert is boven verwachting. Ook op commercieel gebied wil ELFvoetbal vernieuwend zijn. Daarom zijn we in zee gegaan met Top Sports Group, die als eerst in Nederland shirtreclame, boarding en skyboxen introduceerde. Samen willen wij creatieve campagnes opzetten, waarbij branding een belangrijke rol speelt.”

Wie maakt de site?

Elfvoetbal is ontwikkeld door Link U Internet Media uit Nijmegen in samenwerking met het voetbal maandblad ELF Voetbal. De redactie zorgt voor de journalistieke invulling.”