Gespot

Tweetzz: Twitter widget op je website:

0

Tweet lists maken en op je website zetten. Een gesprek met Fanny Koerts van BekenT over Tweetzz.

Wat doet de widget?

“Tweetzz is een Twitter widget waarmee je lists kan maken. Deze lists kan je vervolgens plaatsen op je eigen website in de vorm van een IFrame of Javascript. De widget kan je qua kleuren en grootte aanpassen aan je eigen website. 

Ook is het met Tweetzz mogelijk om jezelf toe te voegen aan een bepaalde categorie of list, zodat jouw tweets niet alleen op Twitter te lezen zijn, maar ook op andere sites. 

Daarnaast kan je Tweetzz gebruiken als database. Er komen namelijk dagelijks nieuwe lists bij waar je nieuwe twitteraccounts kan vinden die jij interessant vindt.”

Waarom deze widget?

“Een aantal medewerkers bij BekenT merkten op dat er op internet geen Twitter widget is te vinden waarbij je twitteraccounts kan bundelen en de tweets vervolgens kan plaatsen op je eigen website.

Zo zou je bijvoorbeeld op een voetbalsite een Tweetzz widget kunnen plaatsen met alle profvoetballers die twitteren. Je hoeft de profvoetballers vervolgens niet te volgen met je eigen twitter-account. Eerlijk gezegd waren we Tweetzz al aan het ontwikkelen, voordat Twitter kwam met de welbekende ‘lists’. Dat Twitter nu zelf ook komt met  lists is een bevestiging dat we met Tweetzz op de goede weg waren en zijn. Gemakshalve hebben we het ook ‘lists’ genoemd, zodat iedereen meteen weet wat er mogelijk is met Tweetzz. Onderscheidend blijft dat je de widget op je eigen site kan plaatsen en dat je jezelf kan introduceren bij lists van anderen, waardoor Tweetzz een gave personal branding tool wordt.”

Hoe werkt de widget?

“Als je naar Tweetzz gaat, kan je drie dingen doen, namelijk: jezelf toevoegen aan een list, je eigen list maken of een al bestaande list bekijken en op je eigen website plaatsen.

 Het maken van een eigen twitterlist is simpel. Het enige wat je hoeft te doen is een naam verzinnen voor je widget, twitteraccounts toe te voegen en je e-mailadres, website en eventueel je bedrijfsnaam op te geven. Met deze gegevens genereert Tweetzz een widget die je vervolgens kan aanpassen aan je eigen wensen.”

 

Wat zijn de facts?

“Tweetzz is een vrij nieuw concept en op dit moment is er nog sprake van een bètaversie. Wij willen de lezers van Frankwatching dan ook vragen om mee te denken om van Tweetzz een succes te maken. Hoe meer gebruikers en mensen die met ons meedenken, hoe waardevoller Tweetzz zal worden. Op dit moment zijn er ongeveer 80 lists aangemaakt en dit aantal breidt zich nog elke dag uit.”

Wie maakt de widget?

Tweetzz is bedacht en gerealiseerd door BekenT Internet Marketing BV gevestigd in Heerenveen, Groningen en Amstelveen. BekenT houdt zich vooral bezig met internet marketing, maar ontwikkelt ook internetconcepten als wiewatdaar.nl en de BekenT SEO-tool. De creatieve en technische geesten achter dit concept zijn: Rick Willemsma (programmeur) en Schelte Meinsma (directeur BekenT).”