Gespot

MeeChannel.com: Breng al je favoriete multimedia samen

0

MeeChannel is een online aggregatiedienst voor het samenbrengen van al je favoriete multimedia. Pieter Havermans, betrokken bij de ontwikkeling van de website, vertelt.

Wat is MeeChannel?

“Het samenbrengen van multimedia via MeeChannel wordt gedaan door gebruik te maken van een kanalenconcept, zoals jaar en dag bekend en geaccepteerd binnen de TV-industrie. Het enige verschil is dat een kanaal geen TV-shows bevat, maar jouw eigen multimedia. Momenteel kunnen gebruikers fotokanalen, RSS-kanalen, videokanalen, live videokanalen en muziekkanalen aanmaken. Daarnaast bieden wij vanuit MeeChannel ook gratis muziekvideokanalen en televisiekanalen aan waarop de gebruikers een gratis abonnement kunnen nemen.

Verder is MeeChannel uiteraard ook ‘social’ en kunnen gebruikers kanalen uitwisselen met vrienden, familie en andere MeeChannel-leden. Alle eigen kanalen, plus kanalen waarop een gebruiker een gratis abonnement heeft, worden netjes onder elkaar weergegeven in een persoonlijk kanalen netwerk. Momenteel zijn we druk bezig met de integratie van Spotify, Deezer en internetradiokanalen, die op korte termijn ook zullen worden geïntroduceerd.”

Waarom dit initiatief?

“Persoonlijke multimedia is bij veel mensen vaak versnipperd over verschillende opslagmedia en online diensten. Daarnaast blijft het online aanbod van (vaak gratis) content en multimedia gestaag doorgroeien. Een groeiende behoefte begint te ontstaan naar een tool waarmee al deze multimedia verzameld kan worden binnen 1 dienst en waarbij het ruis gescheiden kan worden van je favoriete multimedia. Die tool is MeeChannel.

Het unieke van MeeChannel is niet alleen haar intuïtieve en mooie gebruikersinterface, maar ook de manier waarop de multimedia beheerd en verzameld wordt. Steeds meer partijen aggregeren media op appniveau door middel van de zogenaamde appstores. MeeChannel aggregeert juist op content niveau, waarbij het ruis al gescheiden en enkel je favoriete multimedia overblijft, netjes weergegeven in je persoonlijke kanalenoverzicht.”

Hoe werkt MeeChannel?

“Na het aanmaken van een gratis account krijgt de gebruiker toegang tot een persoonlijk netwerk, die te personaliseren is door de achtergrondafbeelding te wijzigen. Vervolgens kan dit netwerk gevuld worden met eigen kanalen, of door een gratis abonnement te nemen op een van de beschikbare gedeelde of publieke kanalen.”

 

Wat zijn de facts?

“Tot op het heden hebben wij een ledenaantal opgebouwd van ongeveer 1500 leden, waarvan de meeste uit Nederland, onze testmarkt. Alhoewel MeeChannel volledig gratis is, willen we wel op termijn zogenaamde premium functies gaan verkopen. Zo zullen we binnen enkele maanden onze gratis iPad-app lanceren, waarbij we de zogenaamde “Play-2-TV” functie voor een eenmalig bedrag zullen aanbieden. Deze functie zorgt ervoor dat de gebruiker al zijn kanalen rechtstreeks kan afspelen op TV door een signaal door te sturen naar een mediaspeler of internet TV binnen hetzelfde netwerk.”

Wie is er betrokken bij MeeChannel?

“Zowel de ontwikkelingen van de website als de aankomende iPad-app worden momenteel uitbesteed aan freelancers. De aansturing hiervan en alle andere nevenactiviteiten stuur ik, Pieter Havermans, aan vanuit het MeeChannel-hoofdkantoor in Nederland.”