Mijn SNS: Internetbankieren nieuwe stijl

logo mijnsnsEen geïntegreerde internetbankieromgeving voor bankzaken en informatie. Een gesprek met Jurrien Kamst van SNS Bank over Mijn SNS.

Wat doet de site?

“Mijn SNS is de nieuwe, persoonlijke online bankomgeving van SNS Bank. Hier regel je niet alleen je bankzaken zoals je dat gewend was, maar vind je één geïntegreerde transactie-, informatie-, aankoop- en serviceomgeving die écht persoonlijk is en veel meer mogelijkheden biedt dan internetbankieren alleen. Dit betekent dat je slechts één keer hoeft in te loggen in de beveiligde omgeving.

Bovendien ontvang je realtime gerichte informatie en aanbiedingen die zijn toegespitst op je persoonlijke voorkeuren en specifieke situatie. Het unieke van ons inbound marketingsysteem is, dat elke klant ons door zijn surfgedrag zélf realtime laat zien welke berichten en aanbiedingen het beste bij hem of haar passen. Op basis hiervan, in combinatie met zijn profiel kunnen we dus optimaal inspelen op de persoonlijke behoefte van de klant als hij contact met ons zoekt.”

screen mijnsns

Waarom deze site?

“Mijn SNS, waarin drempelvrij internetbankieren volledig is geïntegreerd, laat zien dat SNS Bank met haar online dienstverlening niet alleen nog persoonlijker en completer is, maar zeker ook toegankelijker. We zijn tevens de eerste bank in Nederland die het Waarmerk drempelvrij.nl mag voeren. Internetbankieren bij SNS Bank is nu 100% drempelvrij, een essentiële functionaliteit voor bijvoorbeeld ouderen en mensen met een functiebeperking in een wereld waarin internet een steeds grotere rol vervult.”

Hoe werkt de site?

“Je hoeft maar één keer in te loggen in de beveiligde omgeving om je bankzaken te kunnen regelen. Hoe eenvoudig het is om met Mijn SNS je bankzaken te regelen, kun je met de demo bekijken.”

screen mijnsns2

Wat zijn de facts?

“We hebben Mijn SNS op 12 november 2009 bij onze klanten geïntroduceerd. Inmiddels heeft bijna 50% van de SNS Internet Bankieren klanten een of meerdere keren gebruik gemaakt van het nieuwe Mijn SNS. Er zijn veel enthousiaste reacties op de nieuwe online bankomgeving. Al is het voor sommige klanten nog wel even wennen. Voor de ontwikkeling van het inbound marketingsysteem, dat de motor is achter deze vergaande mogelijkheden, ontving wij onlangs de Marketing Succes Award 2009.”

Wie maakt de site?

“We hebben Mijn SNS ontworpen in samenwerking met Info.nl en in eigen beheer ontwikkeld. Bartiméus heeft SNS Bank geholpen bij het drempelvrij maken van internetbankieren. Voor inbound marketing wordt samengewerkt met Unica.”

Redactie gespot

Heb je een interessant onderwerp voor Gespot? Ben je bezig met de lancering van een nieuwe site, de introductie van een nieuwe mobile app of komt er een tablet app aan? Meld je initiatief dan aan bij Gespot!

Reacties

 1. Ik zie nog steeds geen nieuwswaarde. Rabobank doet ditzelfde volgens mij al lange tijd (één keer inloggen voor al je bankzaken), maar misschien zie ik het fout?

 2. Ziet er goed uit. Versturen jullie ook mail met alerts waarmee jullie klanten gepersonaliseerde aanbiedingen doen of waarschuwen wanneer iets bijvoorbeeld niet af kan worden geschreven?
   

 3. hoewel het goed is dat ze het doen, is het inderdaad niet echt nieuwe stijl. ben het al jaren zo gewend van de rabobank. niet heel spannend dus, maar leuk verkooppraatje van de SNS.

 4. Met de ABN AMRO bank, Rabobank, Argenta banken, Aegon bank en SNS bank heb ik ervaring met de internetbankieren omgeving en van deze 5 banken vind ik de SNS bank echt het meest intuitief en handig ingericht. De service is het meest uitgebreid, handig en snel. afsluiten van contracten, inwinnen van adviezen etc…. is allemaal goed geregeld.

 5. Martijn de Bie |

  Aaah, noemen ze dit nou een advertorial…

 6. Ik vind de nieuwe SNS bankiervorm een vreselijke wijziging.
  De betalingsoverzichten zijn niet te volgen, want je moet op elke transactie klikken om er wat van te zien. Er is normaal maar een heel klein stukje zichtbaar. Volledig onbruikbaar geworden!
  En dan het printen van betalingsoverzichten: waardeloos. gebruikt véél te véél papier.
  Kon ik voorheen een overzichtelijke print maken van 15-20 mutaties per A4, nu passen er hoogstens 10 mutaties op. Alles omdat het zo nodig ‘mooi’ vormgegeven moest worden. Het is toch geen modetijdschrift, het gaat toch om zakelijke transactiegegevens?
  En waarom staat het geprinte resultaat zo belachelijk naar links? Dat is toch precies de plek waar je de gaatjes ponst…Kun je geheel niets aan wijzigen.
  Bij de oude opzet kon ik ook gewoon de gegevens op het scherm markeren, waarna ik het gemarkeerde printte. Door een linkermarge aan te houden had ik dan ook ruimte voor de ponsgaatjes voor de ordner. Dat kan nu niet meer, want wat er op het scherm staat is maar een klein stukje van wat je nodig hebt en als je het print wordt het een ongelooflijk zootje.
  Geef mij de oude rekeningoverzichten maar weer, die waren veel beter.
  En inderdaad, je kunt CSV bestanden downloaden, maar daar heb je als niet-zakenman echt helemaal niets aan. Kun je eerst alle kolommen gaan bewerken in Excel of zo. Ben je per maand een dag bezig om alles netjes te krijgen als je niet toevallig heel goed thuis bent in programmeren van speadsheets.
   
   
   

 7. Hallo Kees,
   
  ik heb meegewerkt aan Mijn SNS en kan vanuit die hoek reageren. We begrijpen je commentaar op het transactie-overzicht en de downloadfunctionaliteit. Wij hadden zelf ook al geconstateerd dat deze functionaliteiten voor verbetering vatbaar zijn. We zijn op dit moment bezig met het doorvoeren van een aantal veranderingen, mede op basis van klantreacties zoals die van jou. We verwachten dat er nog deze maand een printvriendelijke versie komt. Daarnaast zijn we bezig met een herontwerp van het transactie-overzicht. Dit kost iets meer tijd om aan te passen maar we zullen ook hier zo snel mogelijk met een nieuwe, verbeterde versie komen.

 8. Nou Anicka, ik hoop echt dat er wat beters uit de bus komt. De oude vorm was véél beter dan wat er nu bedacht is, en zoekende op het internet ben ik niet de enige die er zo over denkt.
   
  Ben inmiddels aan het stoeien geweest met programma’s om de CSV bestanden te printen, bijv rekening online, maar dat is dus ook niet alles. Daar komen de kolommen geheel verkeerd te staan. Is dan ook verouderde software. Andere cashbooks gaan me veel te ver, en danm moet ik er ook nog eens extra voor gaan betalen, alleen maar omdatr sns de boel zo nodig flink in de war moest schoppen.
   
  Ik heb ook geprobeerd de zaak in excel te verwerken, maar dat gaat voor mij als gewone gebruiker veel te ver. Zit inmiddels al een volle dag te klooien met allerlei software, en dat aleen maar omdat ik een goed leesbaar printje van mijn maandelijkse overzichten wil hebben.
   
  SNS vertikt het om me maandelijks (of zelfs jaarlijks) transactieoverzichten toe te sturen, tenzij ik er flink extra voor betaal. Mag ik danh verwachten dat de transactieoverzichten die via het internet geleverd worden, bruikbaar zijn, en er niet ineens een potje van gemaakt wordt? Die transactieoverzichten via het internet zijn de enige mogelijkheid om bewijs te bewaren dat ik rekeningen betaald heb, temeer daar ik na 16 maanden de voorgaande transacties niet meer kan bereiken (ook zoiets merkwaardigs eigenlijk). Terwijl een leverancier rustig nog 5 jaar kan beweren dat je niet betaald hebt…
   
  Ik maakte altijd aan het einde van het jaar een pdf door alle transacties naar een pdfcreator te printen. Dat nam voor een heel jaar maar heel weinig ruimte in, omdat alle informatie op het scherm tekstgericht was. Zoals het nu moet worden dat knoerten van bestanden.
   
  Lastig is ook dat je niet gewoon een periode in kunt stellen, van / tot, maar eerst de uitgebreide zoekfunctie moet gebruiken.
   
  O ja en waarom kan ik niet instellen dat ik dat irritante staafdiagram rechtsboven niet hoef te  zien? Nu moet ik het elke keer wegklikken. Ik weet heus wel hoe het met mijn betaalgedrag gesteld is, hoef ik toch niet elke keer met m’n neus op gedrukt te worden?
   
  Zoals ik al zei: Ik hoop dat er gauw verbetering komt, want nu ga ik echt met tegenzin internetbankieren bij de SNS.
   
   

 9. @ Kees: Waardevolle feedback!

  @ Anicka: Goed ook om te lezen dat jullie het gaan oppakken. Laat even weten als er nieuwe ontwikkelingen zijn!

  @ Martijn: Ik begrijp je opmerking over de advertorial niet. Site gespot is een rubriek waarvoor niet betaald wordt, we selecteren als redactie dagelijks de meest interessante nieuwe sites, apps en widgets.

 10.  
  Beste Ineke,
   
  In eerste instantie zullen wij de klant op de website een gepersonaliseerd aanbod of servicebericht tonen. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om andere kanalen in te zetten zoals telefoon, een mailing en email. Dit gebeurt op basis van de informatie die we vanuit de klant krijgen, bijvoorbeeld zijn zoekgedrag op snsbank.nl.   
  Met betrekking tot transacties is het mogelijk om binnen de Mijn SNS-omgeving een alert in te stellen per email of per SMS.

 11. Weinig nieuws hier onder de zon lijkt mij zo. Ik lees niets toevoegingen die echte problemen van consumenten oplossen. Heeft de consument nu echt behoefte aan realtime gerichte informatie en aanbiedingen die zijn toegespitst op je persoonlijke voorkeuren en specifieke situatie?
  Ik betwijfel het. Waar een klant wel behoefte aan heeft? Bijv. zijn uitgaven structureren naar categorie (boodschappen, internet, tv & telefonie, kleding) zodat hij inzicht krijgt in zijn bestedingsgedrag en hierop kan bijsturen. Of een bijv. instellen dat een klant niet meer kan pinnen wanneer een belangrijke kostenpost nog niet is afgeboekt (bijv. hypotheek).

 12. Vond de oude versie super vooral dat je 1 kolom voor uitgaves had en 1 kolom voor binnenkomend geld. Zo was heel snel te zien of geld gestort was of niet. Nu moet je gaan kijken of het dik gedrukt is of niet, echt erg onoverzichtelijk.

 13. ik probeer al van zaterdag 02-01-2010 in te loggen en de internetbankieren
  vandaag maandag 04-01-2010 doet de site het nog niet en krijg ik weer een foutmelding.. waardeloos.

 14. Kan met Foxit Reader aleen julie logo printen.
  Waarom foxit Reader, simpel in gebruik en veel sneller.

 15. Slechtste bank systeem ooit. Hier is alleen door marketeers en ontwikkelaars naar gekeken. Alleen al inderdaad de kolom met op en afschrijvingen moet logisch zijn. Ipv daarvan dik drukken is geen vooruitgang.

  Werkt ook voor geen meter met google chrome.

 16. ik krijg nog niet meer ingelogd op mijn rekening hoezo simpel !!!!

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!