Unox Schaatsapp: Vind & deel de mooiste schaatsplekken van Nederland

Unox Schaatsapp

De schaatskoorts heeft Nederland weer in zijn greep. De temperatuur daalde afgelopen nachten tot ver onder het vriespunt. Om schaatsen op natuurijs nog leuker te maken, introduceert Unox de Schaatsapp. Dankzij deze winterse app vinden schaatsliefhebbers hun weg op het natuurijs. Esther Okker, medewerker Marketing bij Unox, vertelt.

Wat is Unox Schaatsapp?

“Om schaatsliefhebbers van alle gemakken te voorzien bij het rijden van hun tochten, introduceert Unox de Schaatsapp. Hiermee zijn schaatsliefhebbers up-to-date van alle schaatslocaties, registeren zij hun eigen tochten en vinden zij hun weg op het natuurijs. Ook kunnen zij schaatstochten delen via Facebook. Via de app ontvangen schaatsers bij iedere tocht een nieuwe digitale stempelkaart en natuurlijk een medaille. Zo weten schaatsers precies hoeveel ze geschaatst hebben.”

Unox Schaatsapp
Unox Schaatsapp
Unox Schaatsapp
Unox Schaatsapp
Unox Schaatsapp
Unox Schaatsapp
Unox Schaatsapp

Waarom dit initiatief?

“Denk je aan een Hollandse winter, dan denk je aan kou, natuurijs, schaatsen en lekker thuis opwarmen met een kopje erwtensoep. Unox draagt graag haar steentje bij om het oer-Hollandse wintergevoel levendig te houden. We halen onze oude stoelen van zolder, de schaatsen uit het vet en maken ons klaar voor de eerste tochten. Maar waar kun je al schaatsen? Unox helpt je bij het vinden en delen van de mooiste schaatsplekken en -tochten in heel Nederland. Zo kan iedereen genieten van het prachtige Hollandse natuurijs.”

Hoe werkt Unox Schaatsapp?

“Je kunt precies bijhouden hoeveel kilometer je hebt geschaatst en waar je hebt geschaatst. Verzin zelf een naam voor je tocht en maak onderweg foto’s die langs jouw route worden geplaatst. Vervolgens kun je  jouw eigen schaatstochten delen op Facebook. Je krijgt per tocht een stempelkaart. Na elke tocht kun je zien hoeveel kilometer je in totaal hebt geschaatst en aan de hand daarvan ontvang je medailles. Naast het bijhouden van tochten kun je ook de KNSB-toertochten die plaats gaan vinden terug vinden, zien waar je kunt schaatsen, en de tochten van je vrienden bekijken.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Twee dagen na livegang van de Unox Schaatsapp is de app al 6636 keer gedownload uit de appstore en we hebben al 3537 actieve Android-gebruikers. Inmiddels hebben de Facebook-pagina en de website samen 23000 bezoekers. 60% daarvan heeft een iPhone en 25% van de bezoekers gebruikt een Android-telefoon.”

Wie is er betrokken bij Unox Schaatsapp?

“Aleks Fiege en ik, Esther Okker, zijn verantwoordelijk voor de marketing bij Unox en Willem van Isselmuden is betrokken als Digital Media Advisor bij Unox. Bureaus TBWA/Neboko en MediaMonks waren betrokken bij het ontwerp en de bouw van de app.”

Redactie gespot

Heb je een interessant onderwerp voor Gespot? Ben je bezig met de lancering van een nieuwe site, de introductie van een nieuwe mobile app of komt er een tablet app aan? Meld je initiatief dan aan bij Gespot!

Reacties

 1. Ik zag in de recensies van de app erg veel reacties van mensen die niet wilden inloggen om te kunnen zien waar je kunt schaatsen. Voor deze mensen: op http://www.ekkel.com/ zie je ook wat de beste schaatsplekjes zijn. Zonder aanmelden of inloggen.

 2. Ik word nogal moe van Unox’ bemoeienis met wat eerst gewoon een doodgewone winteractiviteit was, maar wat nu voortaan niet meer zonder hun soepen lijkt te kunnen. De nieuwjaarsduik als dieptepunt.

  Dat gezegd hebbende, ik had de app eerdaags wel uitgeprobeerd, maar direct weer verwijderd. De app bleek twee dagen terug namelijk redelijk waardeloos doordat er enkel wat waardeloze data is ingevoerd door de gebruikers; veelal “test” etc.

  Kortom, aardig idee, maar het lijkt totaal niet te werken, want de info uit de crowd

 3. … blijft achter. Hoe denkt Unox dat op te lossen? Op deze manier ga ik het niet gebruiken en ga ik wel naar Ekkel.

 4. Ik vind de Unox Schaatsapp geweldig! En nog gratis ook! Unox bedankt!!!

  (Reaguurders Mari en Dirk, Ekkel.com blijkt een grote spambox – banners, banners en rommel)

 5. ik wil de schaatsapp van unox verwijderen van mijn samsung smartphone maar dat lukt niet. ERGERLIJKI
  Telefoon loop er telkens in vast.

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!