Gespot

Tupalo.com: Local search community

0

Op Tupalo.com kun je de beste lokale bedrijven ontdekken, recenseren en vervolgens delen met je vrienden. Daarnaast is er ook een iPhone en een Android app beschikbaar. Michael Borras vertelt over het platform.

Wat is Tupalo.com?

Tupalo.com is een local search community, een online gids met de beste restaurants, bars, nachtclubs, kapsalons en meer ‘bij jou in de buurt’. De website ondersteunt locals in hun zoektocht naar de leukste nieuwe plekken in hun stad en biedt een platform waar ze hun favoriete toko’s kunnen bespreken en delen. Aan de andere kant kunnen die restaurants, bars enzovoorts gemakkelijker in contact komen met hun klanten en stamgasten ook online aan zich binden.”

Waarom dit initiatief?

“We zijn flink bezig met uitbreiden vanuit ons hoofdkantoor in Wenen, waar elke maand 800.000 mensen Tupalo.com gebruiken om te ontdekken wat hun stad te bieden heeft. Omdat we gek zijn op Nederland en omdat we een zusterbedrijf van De Telefoongids zijn, kozen we voor Rotterdam als eerstvolgende stad om onze service uit te rollen. Donderdag 1 december vieren we die lancering met onze leden van het eerste uur en andere geïnteresseerden in Hopper, aan de Schiedamse Vest in Rotterdam. De rest van Nederland is next!”

Hoe werkt Tupalo.com?

“Een Rotterdamse bezoeker ziet op Tupalo Rotterdam een overzicht van al wat de havenstad te bieden heeft, compleet met reviews van Rotterdamse leden. Nieuwe gebruikers kunnen hun favoriete categorieën doorzoeken, of zich aanmelden, uiteraard ook via Facebook en/of Twitter, en beginnen met het beoordelen, ranken en delen van hun hotspots.”

 

Wat zijn de facts?

“Tupalo.com heeft elke maand 4 miljoen unieke gebruikers in 6 EU-landen, daar komen nog eens 300.000 mobile web- en app gebruikers bij. 450.000 daarvan bivakkeren in Nederland en we zijn nog maar net begonnen! Ons business model is vrij simpel, en het heeft zich al bewezen aangezien we een winstgevend bedrijf zijn. We werken samen met zusterbedrijven, zoals De Telefoongids in Nederland, om elke maand miljoenen leads te genereren voor lokale bedrijven. Die leads, in de vorm van telefoongesprekken, clicks naar de website van een bedrijf, coupons, reserveringen of deals, verkopen we aan ondernemers die inzien wat de waarde van long term customer development en field management is.”

Wie is er betrokken bij Tupalo.com?

“Ik richtte Tupalo.com in 2007 in Wenen, Oostenrijk, samen met Clemens Beer op. Wij hebben elkaar ontmoet tijdens onze tijd bij Rockstar Games. We managen vandaag de dag een team van bijna 20 man in Wenen, Rotterdam en Warschau. European Directories, het moederbedrijf van De Telefoongids, zien we als een shareholder.”