Gespot

eFaqt: Studieversnellende tool

0

eFaqt is een dienst waarmee studenten efficiënter leerstof tot zich kunnen nemen, de gebruiker geconcentreerd blijft, sneller de stof onthoudt en deze beter begrijpt. Oprichter Christiaan Henny vertelt over deze nieuwe dienst.

Wat is eFaqt?

“eFaqt verenigt alle bewezen studiemethoden in één tool waarmee effectief leren en hoge cijfers halen bijna vanzelfsprekend wordt. De tool is volledig gebaseerd op theorieën van wetenschappers. eFaqt is dé manier waarop studenten zouden moeten leren, dat beaamt Oxford University, die ons actief promoten aan hun eigen studenten.”

Waarom dit initiatief?

“Vrijwel iedereen studeert op de verkeerde manier en haalt daardoor lagere cijfers, en soms zelfs geen diploma. Mensen zijn niet dom, ze studeren op de verkeerde manier. Met deze dienst leren ze automatisch op de juiste manier. We krijgen veel reacties van mensen die door de dienst voor hun probleemvakken ineens goede cijfers halen. Daar doen we het voor! Ik zelf ben het levende bewijs van deze methode. Jarenlang was ik een slechte student. Ik heb meerdere scholen van binnen gezien en ik dreigde mijn opleiding niet te gaan halen. Tot ik eindelijk de juiste studiemanier te pakken had. Toen haalde ik ineens anderhalf studiejaar in één jaar.”

Hoe werkt eFaqt?

“Per hoofdstuk maken de gebruikers online aantekeningen en delen ze deze aantekeningen met anderen die het zelfde boek of artikel studeren. Tijdens dit proces laat de dienst de gebruiker optimaal gebruik maken van bewezen studiemethoden. eFaqt zorgt voor tijdige herhaling, maakt mindmaps, zorgt ervoor dat de gebruiker pauze houdt, gebruik maakt van zijn of haar persoonlijke leerstijl et cetera.”

 

Wat zijn de facts?

“We hebben een freemium business model; de uitgebreide versie van eFaqt kost € 2,50 per maand. Verder verkopen we white label licenties aan scholen en bedrijven. Inmiddels hebben we Shell, Achmea, SNS Bank en Nationale Nederlanden als klant.”

Wie is er betrokken bij eFaqt?

“Ikzelf, Christiaan Henny, heb eFaqt opgericht en ik werk nu samen met een team van 10 man.”