Gespot

Koningsapp: Liveblog, dossiers & video’s bij de troonswisseling

0

Al zin in 30 april, de grote dag? De Telegraaf lanceert de Koningsapp. In de app wordt het laatste nieuws over de feestelijkheden en de ceremonie op 30 april op overzichtelijke wijze bijeengebracht. Patrick Loppé, Manager Mobile bij De Telegraaf, vertelt.

Wat is het?

"Naast het nieuws over de feestelijkheden kan men in de app achtergrondverhalen, dossiers, levensverhalen, biografieën en video’s terug vinden. Op 30 april is met de app ook een liveblog omtrent de troonswisseling te volgen."

Waarom dit initiatief?

"De Telegraaf is al decennia lang een belangrijke bron voor nieuws rond het Koninklijk Huis. De lancering bevestigt ons streven om bij belangrijke gebeurtenissen ook nadrukkelijk aanwezig te zijn op mobiele platformen. Dat doen we voor onze bezoekers en onze adverteerders.

Deze app sluit perfect aan bij de campagne 'Lang Leve Nederland', die De Telegraaf 1 januari heeft gelanceerd. Tijdens deze campagne staat de kracht van Nederland centraal. Maar ook verscheen op 1 januari 1893 de allereerste editie van De Telegraaf (120 jaar gelden), bestaat het Koninkrijk der Nederlanden 200 jaar, viert Amsterdam 400 jaar Amsterdamse Grachtengordel en Koningin Beatrix werd 75 jaar. En nu natuurlijk de troonswisseling."

Hoe werkt het?

"De Koningsapp is te downloaden in de App Store van Apple. Binnen een paar dagen volgt ook een app voor Android."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Omdat we eergisteren lanceerden hebben we nog geen cijfers. De app is gratis voor gebruikers. Naast nieuwsfeiten zal de app de komende dagen worden gevuld met dossiers en andere achtergrond informatie over de Koninklijke familie.

Het businessmodel is advertising. Naast de online activiteiten maakt De Telegraaf vóór, op en na de datum van de troonswisseling een aantal echte bewaarnummers en geeft de krant het boek 'Troonswisselingen' uit."

Wie is er bij betrokken?

"Het is een gezamenlijke inspanning van onze reactie, developers en sales."