Gespot

Easy Discount: Browserplug-in met kortingscodes voor bij het shoppen

0

Easy Discount is een gratis plug-in voor Chrome, Firefox en Safari die je automatisch op de hoogte brengt van geldende en relevante kortingscodes van de webshop waar je op dat moment aan het winkelen bent. Stefan van der Putten, initiatiefnemer van Easy Discount, vertelt.

Wat is het?

“Easy Discount is een kortingscode plug-in voor je broswer, die je door middel van notificaties relevante kortingscodes toont tijdens het online winkelen. Mochten er bij de desbetreffende webshop geen kortingscodes zijn, dan tonen we relevante kortingscodes van vergelijkbare webshops. Zo ben je bij binnenkomst op een webshop direct op de hoogte van de actuele kortingscodes en kan je dus bijna altijd met korting winkelen, zonder zelf op zoek te hoeven gaan naar codes.

Behalve voor de consument heeft Easy Discount ook voordelen voor de adverteerder. De plug-in zorgt namelijk voor een actieve promotie van de lopende acties bij de juiste doelgroep en op het juiste moment. Ook verhoogt de plug-in het percentage succesvolle checkouts, doordat potentiële klanten bij het afrekenen niet meer op zoek hoeven te gaan naar mogelijke kortingscodes. Met deze plug-in introduceren we totaal nieuwe manier van actieve promotie met kortingscodes die resulteert in een win-winsituatie voor de consument én adverteerder.”

Waarom dit initiatief?

“Bij het leren kennen van de affiliatemarkt zag ik dat kortingscodes vaak anders worden gebruikt dan door de adverteerder bedoeld is. De adverteerder heeft namelijk meestal als doel nieuwe bezoekers aan te trekken via de verschillende kortingscode-websites. Dit gebeurt ook zeker, maar in veel gevallen is de potentiële klant eerst op de webshop en komt hij of zij er bij de checkout achter dat er misschien wel kortingscodes zijn. Vervolgens Googelen ze op deze kortingscodes, komen ze zo op een van de kortingscode-websites en gebruiken ze ‘m dan op de webshop.

Dit is erg omslachtig voor de klant en erg nadelig voor de adverteerder, omdat deze nu korting moet geven aan de klant (die de aankoop mogelijk zonder korting ook had gedaan) én provisie moet betalen aan de publisher. Daarom ben ik op het idee gekomen een browser plug-in te ontwikkelen die het online winkelen met kortingscodes voor de gebruiker veel makkelijker maakt en zorgt voor een actieve promotie voor de geldige acties. Een plug-in die dus voor beide partijen veel voordelen heeft.”

Hoe werkt het?

“Na installatie checkt de Easy Discount plug-in tijdens het browsen welke webpagina’s je bezoekt. Deze informatie wordt overigens nergens opgeslagen. Als je vervolgens op een webshop komt waar een geldige kortingscode voor is, dan maakt de plug-in dit kenbaar met een notificatie. Na deze notificatie klik je op het Easy Discount logo rechts boven, links boven bij Safari, en kies je in het dropdown-menu de gewenste korting. Met een klik op deze korting wordt de kortingscode zichtbaar, waarna je deze direct kunt gebruiken bij het afrekenen.

Mocht er nu bij een bezochte webshop geen actieve kortingscode zijn, dan laten we automatisch kortingscodes zien van relevante vergelijkbare webshops. Hierdoor ben je tijdens het online winkelen altijd automatisch op de hoogte van alle relevante kortingscodes. Dit is ook erg interessant voor de adverteerder, aangezien deze hiermee feitelijk reclame maakt bij de concurrerende webshops. Deze cross promotie is momenteel beschikbaar bij ruim 4000 Nederlandse webshops.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“We zijn aangesloten bij de vier grootste affiliatenetwerken in Nederland: Tradetracker, Daisycon, Zanox en Tradedoubler. Via deze netwerken hebben we een samenwerking met meer dan 500 Nederlandse webwinkels. Door nieuwe aanmeldingen stijgt dit aantal dagelijks. Momenteel hebben we ruim 400 actieve kortingscodes in onze database. Voor de cross promotie hebben we meer dan 4000 Nederlandse webshops handmatig ingedeeld in productgroepen. Hier zit veel werk in, maar dit zorgt er wel voor dat we de gebruiker interessante kortingscodes kunnen tonen tijdens het online winkelen. De relevantie willen we in de toekomst zeker bij de grotere webshops nog verder gaan verbeteren.

We zijn met 120 gebruikers verspreid over de 3 internetbrowsers (Chrome, Safari en FireFox) nog relatief klein. Echter gezien de grote voordelen voor zowel de gebruiker als adverteerder, denk ik dat we zeker potentie hebben om uit te groeien tot interessante speler in de affiliatemarkt.”

Wie is er bij betrokken?

“We zijn momenteel met twee man actief bezig met Easy Discount. Hierbij ben ik zelf verantwoordelijk voor de website, het contact met de vier affiliate netwerken, het vullen van de database en uiteraard de promotie. Mijn collega Reinier Schoof heeft veel ervaring als systeembeheerder en houdt zich vooral bezig met de backoffice van de website en de technische kant van de plug-in.”