Gespot

Binnenkijken App: Interieurs bekijken en je eigen interieur showen

0

Inspiratie opdoen bij de interieurs van anderen, een persoonlijk moodboard maken met mooie interieurfoto’s en je eigen interieur laten zien aan de buitenwereld. Dat kan met de nieuwe Binnenkijken App. Thijs Goos, oprichter van de HomeDeco Binnenkijken App, vertelt.

Wat is het?

“De HomeDeco Binnenkijken App is onderdeel van crossmediaal platform HomeDeco. Op HomeDeco.nl kan men inspiratie op doen, direct leuke items shoppen en alles over de laatste trends lezen. Op de nieuwe interieurapp kun je jouw eigen interieur online zetten en binnenkijken bij anderen, om zo een flinke dosis inspiratie op te doen.”

Waarom dit initiatief?

“Interieur is booming. Mensen vinden het heerlijk om binnen te gluren in andere huizen en zo inspiratie op te doen voor hun eigen huis. Niet voor niets zijn televisieprogramma’s als House Rules Holland en vtwonen razend populair.

HomeDeco maakt het mogelijk om ongegeneerd bij anderen thuis te kijken en ook vol trots je eigen huis te laten zien. Op de Binnenkijken App vind je dan ook echte interieurs van echte mensen, in tegenstelling tot de gestylede foto’s in woontijdschriften en op websites als Pinterest.”

Hoe werkt het?

“Op de Binnenkijken App kun je gemakkelijk foto’s van je eigen interieur uploaden en zo een ‘binnenkijker’ creëren. Daarnaast kun je ook binnenkijkers van andere gebruikers bekijken, liken en erop reageren. Alle gelikede foto’s worden verzameld in jouw persoonlijke moodboard, zodat je het op ieder moment weer makkelijk terug kunt zien.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“In slechts twee weken tijd zijn er al 500 foto’s geüpload en zijn er ruim 2.500 foto’s opgeslagen. Er staat nog heel veel op de planning om de app te verbeteren. Zo willen we de meubels die op foto’s staan direct kunnen aanbieden aan de gebruiker. Zo kan de gebruiker direct iets met zijn of haar inspiratie doen. Daarnaast zijn we hard bezig met een versie voor Android. Daar wordt veel naar gevraagd.”

Wie is er bij betrokken?

“Ik heb dit platform en de app zelf opgericht. Hiervoor heb ik Fashiolista.com opgericht, één van de grootste fashion communities van dit moment. Binnen vijf jaar heeft het modeplatform meer dan 2,5 miljoen leden in meer dan 120 landen. Nu vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging.”