Producten & Diensten

Jimdo bereidt kleine ondernemers voor op het nieuwe winkelen

Stefano Oosthof | Business and Branding

In een tijdperk waar de omzet van webshops inmiddels met zo’n 60% is gestegen, zijn het vooral de kleine en lokale winkeliers en zelfstandigen die worstelen met de uit nood gedwongen vertaalslag naar een online business model. Met name de van oorsprong offline ondernemers als bakkers, kaasboeren, bloemenwinkels, kappers en schoonheidssalons zien het ‘nieuwe winkelen’ als gevolg van de Corona maatregelen als een flinke uitdaging. Om deze doelgroep bij te staan bij het online genereren van de broodnodige inkomsten, stelt internetplatform Jimdo een speciaal online Corona steunpakket beschikbaar, waarmee winkeliers en zelfstandigen eenvoudig en snel een eigen Corona-proof webshop kunnen lanceren. Dit voor een symbolische prijs van één euro per maand voor een jaar.

Het online Corona steunpakket van Jimdo biedt kleine ondernemers de mogelijkheid gemiste reguliere verkopen op te vangen en het contact met de klant te behouden. Een eenvoudige online tool – specifiek ontwikkeld voor gebruikers die nog niet eerder een online winkel of website hebben gebouwd – maakt het mogelijk om binnen enkele uren een eigen webshop op te zetten. Het Jimdo Corona steunpakket is daarbij optimaal afgestemd op wat er in deze tijd nodig is om praktisch en snel naar een succesvol online business model te kunnen schakelen. Zo is bijvoorbeeld het contactloos ophalen toegevoegd als onderdeel van de verzendmethodes en zijn diverse sjablonen ingericht voor het aanbieden van vouchers, voor bijvoorbeeld cosmetische behandelingen of yogasessies.

Jimdo vindt dat ondernemers in de tijd van de Corona crisis vooral moeten kunnen blijven ondernemen. De opzet van een webshop moet dan ook geen extra zorg zijn. Het Jimdo online Corona steunpakket is dan ook bijzonder praktisch ingericht. Men kan daarbij direct een eigen domeinnaam registreren of koppelen en kiezen uit diverse betaalsystemen. Ook heeft men toegang tot een uitgebreide beeldbank en is een hoge vindbaarheid binnen Google aan de hand van een geautomatiseerde SEO plugin gegarandeerd. Vanuit een samenwerking met Trusted Shops stelt Jimdo tevens de juridische tekst generator beschikbaar als onderdeel van het online steunpakket. Hiermee kunnen ondernemers alle juridische teksten en voorwaarden eenvoudig en conform de AVG-norm naar eigen hand zetten.

“Vanaf de aankondiging dat de meeste winkels hun deuren voorlopig moesten sluiten, was het ons meteen duidelijk dat veel ondernemers van de een op de andere dag hun inkomen en klanten zouden verliezen en dat dit met name impact zou hebben op kleine en lokale winkeliers en zelfstandigen. Juist deze groep willen we met het Corona steunpakket ondersteunen”- Matthias Henze, oprichter en CEO Jimdo.

“Als ik nu kijk hoe de lokale bakker via de webshop een deel van het gemiste inkomen weer aan weet te vullen, ben ik blij dat we vanuit Jimdo precies die ondersteuning bieden die op het moment nodig is.”

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen.

0
0
0
0