Event Smart Data Finance Seminar

Event - Smart Data Finance Seminar

Nieuwe data gedreven business modellen in de financiële sect

Spaces Zuidas
Barbara Strozzilaan 101-201, 1083 HN Amsterdam
EDM
Gratis
0
0
0
0
0
0

12.00 – 13.00 Inloop Lunch
13.20 – 13.50 Using innovative business models to turn data into profit

Door ontwikkelingen in technologie en wetgeving staan de huidige businessmodellen bij banken en verzekeraars onder druk. Nieuwe producten en diensten vereisen nieuwe verdienmodellen. En die nieuwe verdienmodellen passen veelal niet in bestaande organisaties. In de gemiddelde organisatie is het aanpassen van de processen en organisaties al moeilijk genoeg.

In de sterk gereguleerde financiële wereld is de uitdaging nog groter. Terwijl de diensten zich juist bij uitstek lenen voor digitalisering. De druk van start-ups en disruptieve innovatie is hoog. Hoe moeten corporates daarmee om gaan? Arent van ’t Spijker laat in zijn lezing verhelderend zien wat de impact van data is op verdienmodellen en waarom bestaand organisaties net zo goed kunnen veranderen als start-ups.

Arent van ’t Spijker, Partner Blinklane Consulting

13.50 – 14.20 Optimalisatie marketing- en bedrijfsprocessen met realtime data

Gedrag, demografie en kreditwaardigheid

Als marketeer komt er steeds meer data tot je beschikking omdat je de klantgedragingen goed kunt volgen en er op in kunt spelen. Met de juiste tooling, kennis, competenties en inrichting van je organisatie ben je er wel. Of toch niet? Nee, dan ben je er niet want er zijn veel operationele en marketing processen waarbij externe data handig is.
Aan de hand van een fictieve schematische customer journey laat ik je zien hoe je in de fasen van oriëntatie tot en met het letterlijk overlijden van je klant slim gebruik kunt maken van informatie die realtime via webservices kan worden geïntrigeerd.
Deze informatie kan bestaan uit bijvoorbeeld het socio demografische of lifestyle profiel van een consument, diens koopkracht, de identificatie, kredietwaardigheid of intent data.

Jan Hendrik Fleury, Innovations Manager EDM

14.20 – 14.50 PAUZE
14.50 – 15.20 De data-analist/-scientist is niet, alleen, de marketeer van de toekomst!

Marketeers hebben steeds meer verstand van data nodig. De data-analist is niet de marketeer van de toekomst. Naast iedere data-analist moet ook een marketeer staan, want die samenwerking zorgt voor voor een veel gerichtere en dus succesvollere aanpak. Wanneer je de digitale mogelijkheden goed inzet, begrijp je beter waar je (potentiele) klant echt behoefte aan heeft. Leslie Hogeveen laat zien hoe Knab de nieuwe technieken in het voordeel van de klant gebruikt.

Leslie Hogeveen, Head of (Digital) Marketing & E-Commerce Knab

15.20 – 15.50 Artificial Intelligence en de toekomst van Marketing

Artificial Intelligence staat op het punt de wereld grondig te veranderen. Net zoals de industriële revolutie ooit handwerk overnam, zal AI de komende jaren mensen bijstaan als hulp bij repetitief denkwerk.
In deze presentatie kom je erachter waarom AI nu zo booming is en wat er nu qua technologie achter zit. Tijmen neemt je ook mee in een klein kijkje op de nabije toekomst van AI, en hoe dit voor marketing doeleinden toegepast kan worden.

Tijmen Blankevoort, CTO Scyfer B.V.

15.50 – 16.25 De Millennials

In hun verwachtingen en gedrag manifesteren Millennials (21-36 jaar) zicht fundamenteel anders dan de generaties voor hen. Het is daarom van essentieel belang de behoeften en drijfveren van de Millennial te begrijpen. Alleen dan kan er op tijd aansluiting gevonden worden bij deze grote, vermogende en invloedrijke doelgroep. Mocht het niet al te laat zijn….

Aljan de Boer, Trendsactive

Alle events