Video

Veilige administratie ‘in the cloud’

0

De accountancy is een traditioneel conservatieve sector. Toch weet Twinfield met zijn browser-based boekhoud- en administratiediensten een lans te breken voor het internet en gebruik van social media.

Mark Appel (@boekhoudonline): “De accountancy is een vrij traditionele sector, maar juist daarom is er veel winst te behalen. Wat we klanten proberen mee te geven en proberen te leren (niet alleen met online-boekhouden, maar ook met social media), is om in contact te komen met de gebruikers en op die manier ook een onderscheid te maken naar hun competitie. De valkuilen voor social media zoals wij die zien, is dat je er echt in mee kan worden gezogen. Dat je meer bezig bent met het lezen van informatie, dan dat je er daadwerkelijk zinvolle dingen uit haalt. Maar goed, je ziet daar ook allerlei tools in ontstaan die je helpen om al dat soort informatie te filteren en Flipboard op de iPad is daar gewoon een fantastisch voorbeeld van.

Als je het hebt over de klant van de accountant, wat daarvoor verandert met social media, is dat ze op veel meer manieren in contact komen met een accountantskantoor. Het nieuwe type, de moderne ondernemer, die zich al online beweegt, werkt niet meer 9-to-5. En juist geeft social media de mogelijkheid om, ook op die hele rare tijdstippen, in contact te komen met dat accountantskantoor.”

Peter Paul de Vries (fot0): “Ik denk dat als je kijkt naar 2020, dat er op mijn mobiele telefoon of andere devices (ik weet niet hoe dat eruit komt te zien) toch veel sneller cijfers ter beschikking zullen zijn, dat klanten dat ook zullen eisen en dat de accountant toch meer naast de klant staat, dat je toch dat proces meer samen doorloopt.”

Bekijk ook de video Welkom in de nieuwe wereld of de Twinfield blog.

Bekijk via deze overzichtspagina de verschillende items uit het Videomagazine.