E-book We worden steeds slimmer (E-book)

We worden steeds slimmer (E-book)

C. Thompson
Maven Publishing
2014
Nederlandstalig
€ 10
0
0
0
0

“We moeten dankbaar zijn voor zo’n profetische en heldere vertolker van onze veranderende technologische cultuur.” – Joshua Foer, auteur van ‘Het geheugenpaleis’

Wie slimme zoektermen gebruikt op Google heeft een bijna oneindig geheugen. Gebruikers van social media ontwikkelen een vorm van intuïtie voor onderwerpen die ze volgen, ook wel ‘ambient awareness’ genoemd. En dagelijks maken miljoenen mensen gebruik van handige apps en software-tools om betere beslissingen te nemen.

‘We worden steeds slimmer’ gaat over hoe technologie ons denkvermogen vergroot. Clive Thompson laat op meeslepende wijze zien hoe onze ‘denkgereedschappen’ zoals e-mail, zoekmachines en spreadsheets, zich de laatste jaren in sneltreinvaart ontwikkeld hebben. Aan de hand van spraakmakende voorbeelden, zoals de 76-jarige miljonair die zijn hele leven digitaal registreert en 18-jarigen die hun gedachten niet meer uitwerken op papier maar in filmpjes, geeft hij een fascinerend perspectief op hoe onze denkwereld aan het veranderen is, en verkent hij wat dit betekent voor de toekomst.

“Knispert van de ideeën en suggesties” – De Groene AmsterdammerAlle boeken