Loopbaan

10 handige apps voor marketeers

Robert Walters

Heb jij ook weleens het idee dat je weinig gedaan krijgt in een werkdag, en dat je continu achter te feiten aanloopt? Je bent niet de enige. Er zijn tal van apps op de markt die je helpen efficiënter te werken, door ervoor te zorgen dat je beter plant, minder afleiding hebt en je notities en ideeën handiger organiseert. Dit zijn tien apps die jou helpen de boel onder controle te houden.

1. Pocket
Wanneer je door nieuwswebsites of blogs scrolt, op zoek naar ontwikkelingen binnen marketing of inspiratie voor content, kom je vaak artikelen tegen die je graag op een rustig moment terug wilt lezen. Dankzij Pocket hoef je nooit meer terug te zoeken naar een artikel. Met de app sla je alle interessante artikelen op en categoriseer je ze per onderwerp, zodat je ze later kunt terugkijken of delen via sociale media.

2. The most dangerous writing app
Heb jij ook weleens moeite om te beginnen met een tekst, waardoor je kostbare tijd verdoet met wachten op inspiratie? Dankzij deze app is jouw writers block verleden tijd. The most dangerous writing app zorgt ervoor dat je niet anders kunt dan doortypen. Zodra je stopt, verwijdert de app namelijk al je werk. Hoewel dit tot flink wat stress kan leiden, zorgt het volgens de makers van de app ook voor een vrije flow van gedachten. En zoals we allemaal weten: ‘diamonds are created under pressure’.

3. Trello
Als marketeer moet je vaak tientallen ballen tegelijk in de lucht houden, samenwerken met veel verschillende stakeholders en het overzicht houden over alle activiteiten binnen je marketingmix. je je overweldigd door een overload aan taken? Trello is jouw reddingsboei. Om samenwerkingen soepeler te laten verlopen, kun je in Trello to-do-lists en projecttaken overzichtelijk op verschillende borden posten. Iedere taak krijgt zijn eigen kaart, waar je deadlines en checklists aan kunt toevoegen.

Voortaan weet je precies wat er nog gedaan moet worden en door wie. Een bijkomend voordeel is dat je allerlei services van andere websites en apps kunt integreren in je Trello borden, zoals Evernote, Mailchimp, SurveyMonkey, Twitter, ZenDesk, etc.

4. Toggl
Kun jij aan het einde van de dag veel te weinig wegstrepen van je to do list, en heb je het gevoel dat je geen meters maakt? Toggl is een app waarmee je gemakkelijk bij kunt houden hoe lang jij en je team bezig zijn met bepaalde taken, zodat je erachter komt of je je tijd wel op een slimme manier investeert. Je doet dit door de timer in de app te starten wanneer je aan een bezigheid begint, of door een taak handmatig in te voeren in de app.

Toggl is ook ideaal voor freelancers, aangezien je de geregistreerde werkzaamheden kunt classificeren per klant of project. Zo weet je precies hoe lang je voor een bepaalde klant bezig bent geweest, en kun je gemakkelijk je uren factureren.

5. Mindmeister
Brainstormen is nog nooit zo makkelijk geweest als met Mindmeister. De mindmapping software van Mindmeister stelt je in staat om live of op afstand met anderen samen te brainstormen en je ideeën vast te leggen in een mindmap. Met Mindmeister maak je een vliegende start met een nieuw project.

6. Buffer
Het beheren van je sociale netwerken gaat een stuk makkelijker en sneller als je Buffer gebruikt. Deze app geeft je de mogelijkheid om berichten in te plannen op Facebook, Twitter, Instagram en Linkedin. Zo kun je op één moment in de week alle sociale media-uitingen inplannen, en hoef je hier de rest van de week geen aandacht meer aan te besteden.

7. Evernote
Evernote is al tijden één van de meest populaire productiviteitsboosters verkrijgbaar in de App store. Met Evernote kun je aantekeningen maken, organiseren en delen met anderen. Wat deze app anders maakt dan ‘normale’ notities met je smartphone, is dat je foto’s kunt invoegen, documenten kunt inscannen met je camera, handgeschreven notities kunt toevoegen en schetsen kunt maken. Al je aantekeningen worden veilig bewaard in de cloud, zodat je nooit bang hoeft te zijn om je vergadernotities of geniale ingevingen kwijt te raken.

Een ander voordeel van Evernote is dat de app ook op de computer perfect werkt. Je kunt dus tijdens een vergadering notities maken op je smartphone, en deze vervolgens op de computer verder uitwerken of bekijken.

8. StickK
StickK fungeert als stok achter de deur om jouw doelen te bereiken. In deze app formuleer je één of meerdere doelen, en hou je bij hoe ver je bent met het behalen van deze doelstellingen. Wie zichzelf écht wil pushen om zijn doelen te behalen, kan zelfs geld inzetten. Ga je de mist in? Dan wordt een bedrag dat jij vooraf hebt vastgesteld van je rekening afgeschreven en aan een goed doel naar keuze geschonken. StickK geeft je net dat laatste zetje dat je nodig hebt om door te zetten.

9. Newton
Met zo’n brede mix aan taken en stakeholders vliegen de mails je om de oren, en kun je maanden later niet meer terugvinden wat je ook alweer precies had afgesproken met bijvoorbeeld je online marketingbureau. Ook wel eens minutenlang op zoek naar dat ene mailtje? Dat is niet langer nodig dankzij Newton. Deze app organiseert al je e-mails, en zorgt dat je ze gemakkelijk op één plek kunt terugvinden. Ook is het mogelijk om via Newton verzonden mails terug te roepen of je mails te tracken, zodat je precies weet of en wanneer de ontvanger je bericht gelezen heeft.

10. Freedom
Merk je dat je regelmatig afgeleid raakt, en waardevolle tijd verliest aan het scrollen door je Facebook-tijdlijn of het kijken van schattige kattenfilmpjes op YouTube? Werktijd is voortaan echt werktijd, dankzij de Freedom app. Freedom is te installeren op alle soorten computers en telefoons, en blokkeert tijdvretende apps en websites. Je kunt zelf websites, locaties en tijden instellen waarop de app actief is, waardoor je helemaal zelf in de hand hebt in hoeverre je beperkt wordt.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Digital business.

0
0
0
0