Bedrijven & Organisaties

AGE zet stappen naar CO2-neutraliteit met het platform van Worldfavor

Worldfavor

Worldfavor, het wereldwijde platform waarmee bedrijven duurzaamheidsdata kunnen opvragen, beheren en delen, maakt vandaag bekend dat het een samenwerking is aangegaan met AGE. Worldfavor gaat dit internationale netwerk van autoruitherstellers helpen om de CO2-uitstoot van zijn leden nauwkeurig in kaart te brengen. Dit sluit aan op de doelstelling van AGE om in 2025 volledig CO2-neutraal te zijn en uit te groeien tot hét groene alternatief binnen zijn markt.

Tijdens de hele levenscyclus van autoglas wordt CO2 uitgestoten. Kijkend naar de schaalomvang van de eigen activiteiten realiseerde AGE zich dat het een enorm verschil kan maken met het terugdringen van CO2. In de verdere uitwerking van de eigen toekomstplannen en ambities kwam de AGE al snel tot de conclusie dat het realiseren van koolstofneutraliteit vraagt om organisatiebreed inzicht in de CO2 uitstoot die het genereert. AGE had daarom behoefte aan een oplossing waarmee het data over zijn uitstoot kon verzamelen. Die oplossing moest kostenefficiënt, standaardiseerbaar en toegankelijk voor zijn leden zijn. Het platform van Worldfavor biedt AGE de mogelijkheid om al zijn leden te helpen om hun CO2-uitstoot nauwkeurig te meten.

AGE zet het platform van Worldfavor in op overkoepelend niveau. Het kan leden binnen het platform uitnodigen en de metingsvragen stellen die zij moeten beantwoorden. Dit realiseert het organisatiebreed standaardiseren van de metingen en maakt het proces toegankelijk voor leden met minder ervaring op duurzaamheidsgebied. AGE kan alle data integraal raadplegen via een dashboard om inzicht te verwerven in de belangrijkste bronnen van CO2-uitstoot. Het kan die inzichten delen met zijn leden, die daarnaast toegang krijgen tot hun eigen gepersonaliseerde dashboards. Op die manier kunnen alle bij AGE aangesloten bedrijven zich een beeld vormen van hun duurzaamheidsprestaties en inzicht krijgen in manieren om die te verbeteren. Om de nauwkeurigheid van deze metingen op wereldwijde schaal op te voeren besloot AGE om de oplossing gratis aan zijn leden aan te bieden. Worldfavor trad op als uiterst vakkundige partner voor uitstootmetingen. Het vulde de kennis van AGE aan en hielp het met het optimaliseren van zijn metingsvragen.

Met het platform en de hulp van Worldfavor werd het traject naar CO2-neutraliteit een stuk duidelijker voor AGE. Het verwacht daardoor meetbare voordelen te kunnen realiseren. Stefan Clijnk, sustainability lead en lid van de Raad van Bestuur van AGE: “Als je een autoruit repareert in plaats van vervangt, voorkom je daarmee de uitstoot van circa 44 kilo CO2. Dat staat ongeveer gelijk aan de hoeveelheid koolstof die twee volgroeide bomen in een jaar tijd kunnen opnemen. Vanuit het besef dat onze leden dagelijks duizenden klanten helpen besloten we om een ambitieuze koers naar CO2-neutraliteit in te slaan. We zijn momenteel bezig om Worldfavor grondig te implementeren. Toen we deze oplossing bij onze leden introduceerden, reageerden zij enthousiast op de mogelijkheid om nieuwe stappen te maken op duurzaamheidsgebied. We denken dat dit ook een significante impact zal hebben op onze betrekkingen, bijvoorbeeld met verzekeraars.”

Marco Moreno, de bestuursvoorzitter en CEO van AGE: “We gaan enthousiast met Worldfavor aan de slag. Naar onze mening creëert deze samenwerking nog meer kansen om onze impact op het milieu te reduceren. Samen kunnen we bijdragen aan een duurzamere en rechtvaardigere toekomst voor iedereen. Het doet me een plezier om aan te kondigen dat we deze metingen en het gebruik van het platform van Worldfavor gratis aanbieden aan onze huidige en toekomstige leden.”

Over Worldfavor

Worldfavor is de aanbieder van een wereldwijd platform dat organisaties helpt om duurzame zakelijke beslissingen te nemen. Het werd in 2016 opgericht vanuit het idee dat elke persoon en elk bedrijf een verschil kan maken.

Worldfavor heeft sinds zijn oprichting een ongekende groei doorgemaakt. Het aantal gebruikers groeit met het jaar. Het bedrijf heeft van meet af aan toonaangevende organisaties aangetrokken. Het is er trots op om bedrijven in diverse markten tot zijn klanten te rekenen, van producenten van voedingsmiddelen tot financiële dienstverleners. Worldfavor bedient middelgrote bedrijven en Fortune 500-ondernemingen.

Prominente klanten zijn onder meer Nudie Jeans (een voorloper in de duurzame productie van denim), IK Partners (een Europese adviesgroep voor private equity investeringen met Scandinavische roots die in heel Noord-Europa actief is), Systembolaget (het Zweedse staatsbedrijf met de monopolie op de verkoop van alcohol in Zweden), Oatly (een Zweedse producent van op haver gebaseerde alternatieven voor zuivelproducten), Oakley Capital (een private equity-investeerder) en Grant Thornton (een van ’s werelds grootste accountants- en adviesorganisaties). Ga voor meer informatie naar www.worldfavor.com.

Over AGE
Press enquiries: marketing@automotiveglasseurope.com
AGE is keten van bedrijven die autoruiten vervangen en repareren. Het netwerk omspant 2.006 werkplaatsen en 2.086 mobiele eenheden in 21 landen. De bij AGE aangesloten bedrijven zijn innovatieleiders in hun lokale markt. Hun dienstverlening strekt zich buiten de landsgrenzen uit dankzij strategische samenwerkingsverbanden met internationale leveranciers. De leden van AGE beschikken over nationale netwerken en werken samen met lokale verzekeraars, leasingbedrijven en aanbieders van oplossingen voor wagenparkbeheer om klanten te voorzien van vakkundige hulp met het repareren en vervangen van autoruiten.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Digital business.

0
0
0
0