Bedrijven & Organisaties

Al 20 jaar online communicatie door iWink

iWink

‘Internet van deze tijd’, zo luidde de pay-off van iWink in 2002. Woensdag 2 november 2022 bestaat iWink 20 jaar. Ze heeft zich ontwikkeld van een full service internetbureau tot een internetpartner die complete, pasklare en digitaal toegankelijke online producten aanbiedt. Ofwel, ‘Smart Digital Communication’, zoals de pay-off inmiddels luidt.

Het verhaal van iWink
“Sinds 2002 is onze markt constant in beweging. We startten in een branche die na het WorldOnline-debacle niet voor vol werd aangezien en vandaag de dag werken we nog steeds binnen diezelfde markt waar geen (bedrijfs)proces meer zonder onze producten kan. Denk aan een website of onze tool Reporting voor de publicatie van digitale jaarverslagen en meer. Door de marktontwikkelingen hebben we onze strategie continu aangepast, met dank aan een loyaal team van iWinkers en het vertrouwen van onze klanten” zegt Jurriaan Wentink, mede-eigenaar van iWink. Hij richtte het bedrijf samen op met Simon Wisselink. → Het hele verhaal lees je op iwink.nl/hetverhaal.

Onthulling speciale editie iSerie
Het jubileum wordt het hele jaar gevierd met collega’s, familie, klanten en relaties. Op de dag van de oprichting is een speciale iSerie onthuld. Het ontwerp is van de Groningse designer Menze Kwint en – zoals ook bij de andere iSeries – schreef de Groningse dichter Stefan Nieuwenhuis er een passend gedicht bij. “De iSerie is een reeks illustraties die wij cadeau geven bij bijzondere en verrassende gebeurtenissen. We zijn heel blij met deze speciale editie van de iSerie”, zegt Jurriaan. → Bekijk de hele iSerie op iwink.nl/iserie.

Toegankelijke online communicatie voor iedereen
En nu? “Onze markt is nog steeds continu in beweging”, zegt Simon. Inmiddels biedt iWink complete en pasklare websites en een rapportagetool aan. En die hebben allemaal – als enige in Nederland – het drempelvrij-waarmerk. “We vinden het belangrijk dat internet voor iedereen veilig en toegankelijk is. Daarom hanteren we de hoogste standaarden qua informatiebeveiliging en voldoen onze producten aan de richtlijnen voor digitale toegankelijkheid, beter bekend als de WCAG.”

En zo is iWink ook na 20 jaar nog steeds op zoek naar kansen tot verbetering en geeft ze ruimte aan innovatie. Simon: “Alles vanuit vertrouwen en binnen de geest van het World Wide Web zoals Tim Berners-Lee het al in 1989 voor zich zag: open voor iedereen, toegankelijk en decentraal.” → Meer over iWink op iwink.nl.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen, Communicatie of Online marketing.

0
0
0
0