Bedrijfsnieuws

Betaaldienst Mollie start actie om ondernemers te helpen overschakelen naar online verkoop

Mollie Payments

De coronacrisis zorgt voor een grote verschuiving in retailland. Veel ondernemers moeten noodgedwongen de deuren gesloten houden. Online verkoop biedt daarbij uitkomst en daar wil payment service provider Mollie graag bij helpen.

Mollie verbindt ondernemers en webshopbouwers met elkaar en helpt met een donatie van €500,- voor het opzetten van een webwinkel. Daarnaast kunnen ondernemers voor de eerste
€ 5.000,- euro aan online transacties gratis gebruik maken van het betalingsplatform.

Adriaan Mol, founder van Mollie: “Sinds de corona-uitbraak hebben wij duizenden nieuwe aanmeldingen gekregen van winkels die online gaan. Denk aan delicatessenwinkels, koffiesalons, boekhandels of de lokale groenteboer. We kunnen deze onzekere tijden alleen doorkomen als we elkaar helpen. Daarom starten wij deze actie. We willen webshopbouwers voorzien van nieuwe opdrachten én de omschakeling naar online verkoop voor ondernemers vergemakkelijken. Mollie stelt € 25.000,- beschikbaar om deze partijen financieel te ondersteunen in deze uitdagende periode.”

Eerste webshop Lubag.nl een feit
Naar aanleiding van kritiek van presentator Arjen Lubach op mediabedrijf Rumag, hielp Mollie hem een eigen webshop opzetten met t-shirts ten behoeve van het Rode Kruis. Dit, als tegenreactie op de ‘coronacollectie’ van Rumag, waarvan een flink deel van de opbrengst naar het bedrijf zelf bleek te gaan. “Zo’n tegenactie zetten we graag kracht bij. Fijn dat we initiatiefnemer Arjen Lubach en zijn webshopbouwer kunnen helpen met expertise en financiële ondersteuning”, aldus Mol.

Aanmelden
Webshopbouwers worden opgeroepen om ondernemers, die de omschakeling maken naar online verkoop, aan te dragen via info@mollie.com. Het budget van € 25.000,- wordt volledig aan de actie besteedt, deze loopt zolang er geld beschikbaar is.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over E-commerce.

0
0
0
0