Campagnes & Cases

Big Orange creëert Audio Experience op het water voor nieuwste editie Amsterdam Light Festival

Big Orange

Meesterverteller Gijs Scholten van Aschat leidt bezoekers met audiotour langs alle kunstwerken. Amsterdam Light Festival en audio bureau Big Orange hebben de handen ineen geslagen bij de productie van een audiotour op de rondvaartboten, tijdens Amsterdam Light Festival Editie 11: Imagine Beyond. Big Orange ontwikkelde speciaal voor dit jaar een GPS gestuurde audiotour met gevierd acteur Gijs Scholten van Aschat, voor iedereen die per rondvaart het festival bezoekt.

Amsterdam Light Festival, dat op 1 december 2022 van start gaat, neemt bezoekers deze editie mee in de wereld van de verbeelding. In de rondvaartboten wordt het publiek langs 20 verschillende lichtkunstwerken geleid. Door middel van audio storytelling wordt het publiek meegevoerd naar de verhalen achter de kunstwerken en het festivalthema van dit jaar, Imagine Beyond. Gijs Scholten van Aschat speelt een nog niet gepubliceerde dichter die je op een prettig-komische, en informatieve manier meeneemt tijdens de vaart van 75 minuten.

Door de samenwerking wordt Amsterdam Light Festival’s kennis van de lichtkunstwerken gecombineerd met de storytelling expertise van Big Orange. Het gemeenschappelijke doel is om op inspirerende en innovatieve wijze de verhalen van de kunstwerken te ontsluiten op een laagdrempelige manier. De audiotour is zowel in het Nederlands als Engels te beluisteren.

Jos Jansen, Audio Director van Big Orange zegt daarover: “Door samen te werken met Amsterdam Light Festival krijgen we de kans om door middel van audio direct binnen te kunnen komen bij de bezoeker van het festival. We werken met één van de beste acteurs van Nederland en een professionele scenarioschrijver. Hierdoor kunnen we de informatie van de kunstwerken op een manier vertellen die ontzettend leuk is om naar te luisteren, en vooral ook beklijft. We hopen hiermee de vele bezoekers een topavond te bezorgen!”

”Met het thema van dit jaar nemen we je mee naar de wereld van de verbeelding. Dat de wereld om ons heen tijdelijk is en ineens helemaal anders kan zijn hebben we allen de afgelopen jaren wel ervaren. Juist dan – als alles om ons heen beweegt en niets meer vanzelfsprekend lijkt – hebben we de kracht van onze verbeelding nodig. Met de audiotour nodigen we je uit de werkelijkheid even los te laten. Luchtkastelen te bouwen, de wereld op zijn kop te zien, door de portals te vliegen, een wereld van reuzen voor te stellen. Laat de verhalen en kunstwerken je meevoeren naar andere werelden en Imagine Beyond “, aldus Cindy Moorman, Amsterdam Light Festival.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Campagnes.

0
0
0
0