Bedrijfsnieuws

Creative Agency BERT en FiftyTwoDegreesNorth gaan samen verder onder de naam Doop

Doop

De ontwikkelingen gaan snel aan de Roomweg 63 in Enschede. In 2017 trok FiftyTwoDegreesNorth in bij BERT Creative Agency en ontstond er een symbiose van creativity en technology. In 2019 werd het met vele prijzen bekroonde creatieve bureau Pineappletree in Naarden overgenomen en nu dus een samensmelting van de drie organisaties onder de naam Doop.

Investeren in kennis, technologie en creatie

Directeur-eigenaar van FiftyTwoDegreesNorth (52DN), Marcel Roorda, nam in 2017 BERT Creative Agency over en trok in bij het bureau aan de Roomweg. 52DN is gespecialiseerd in het optimaliseren van bestaande business processen door het inzetten van mobiele toepassingen en werkt voor opdrachtgevers in binnen en buitenland. Roorda, ‘Ik was op zoek naar uitbreiding van onze dienstverlening omdat ik van mening ben dat creativiteit en technologie onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden en dat wordt in de toekomst alleen maar sterker. Met BERT voegden we niet alleen veel creativiteit toe maar ook veel digitale kennis. Het landelijk opererende BERT, gespecialiseerd in het bouwen van merken middels strategie, visuele identiteit en online oplossingen voor web sloot perfect aan bij het specialisme van 52DN’.

Door de samenwerking van beide bedrijven groeide de behoefte bij de opdrachtgevers om ook de communicatie rond haar creatieve en digitale oplossingen te verzorgen. Deze vraag en de mogelijkheid om haar positie in het westen te versterken leidde in 2019 tot de overname van Pineappletree Agency in Naarden. ‘De kennis van onze activiteiten in Enschede in combinatie met de creativiteit van Pineappletree was een versterking voor beide bedrijven en onze opdrachtgevers’. Zo verteld Roorda.

Doop, the redefine company

Sneller dan verwacht realiseert Roorda zijn visie om creativiteit en technologie met elkaar te verbinden. De samenwerking en crossovers tussen de verschillende disciplines binnen de drie organisaties zijn zo natuurlijk en boven verwachting verlopen dat een volgende stap eerder gezet kan worden dan gepland. Met Doop bedient Roorda nu de volledige horizontale dienstenkolom op het gebied van communicatie en IT, waar haar klanten behoefte aan hebben, zodat de klant focus kan behouden op haar business. Van strategie, creatie, design, technologie, services tot intelligence. ‘We noemen ons the redefine company. Samen met onze opdrachtgevers herdefiniëren we merken, organisaties, producten en processen. De ‘waarom’ vraag staat centraal. Vragen of je merk, product, organisatie of gehanteerde processen nog steeds relevant zijn, of deze voldoen aan wat de markt vraagt of verwacht, nu en in de toekomst? Communiceren alle digitale oplossingen op alle devices met de gewenste doelgroepen, hoe versterken off- en online boodschappen elkaar en hoe verankeren en beheren we veiligheid en data. Vragen die zeer opportune en actueel zijn in een snel veranderende wereld waar naast creatie, technologie een steeds grotere rol inneemt. Vragen ook die je alleen kunt overzien en beantwoorden als je alle disciplines beheerst en onder één dak kunt aanbieden’. Met Doop en ruim 45 medewerkers denkt Roorda zijn opdrachtgevers adequaat te kunnen bedienen en klaar te zijn voor de vragen van morgen. ‘Doop is de one-stop-shop met alle expertises voor een succesvolle ‘redefine’.

Roorda verwacht de komende jaren met Doop nog verder te kunnen groeien. ‘Door de digitale evolutie ontstaan nieuwe inzichten en uitdagingen, waardoor nieuwe behoeftes ontstaan’.

www.wearedoop.com

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Branding.

0
0
0
0