Bedrijfsnieuws

Decathlon lanceert Scan & Go

Decathlon

Decathlon implementeert met Scan & Go mobiele self-checkout dienst in alle Nederlandse winkels

De grootste sportwinkel ter wereld, Decathlon, heeft bekend gemaakt dat het Scan & Go gaat uitrollen in al haar winkels. Met Decathlon Scan & Go kunnen klanten in de winkel producten scannen met hun smartphone en na betaling wordt de RFID-chip uitgeschakeld, zodat men zonder wachten of fysiek betalen de winkel kan verlaten.

Het verwijderen van de noodzaak om te wachten bij een kassa is één van succesfactoren geweest van online retail in de afgelopen jaren. Echter, een vrij recente studie toont aan dat 72% van het winkelend publiek in de leeftijdscategorie van 17 tot 44 hun smartphones e.d. gebruikt tijdens hun verblijf in een winkel. Decathlon heeft het dan ook een van haar speerpunten gemaakt om, middels de technologie die klanten zelf bij zich dragen, te voorzien in een klantreis vrij van onnodige ongemakken.

Decathlon’s CTO, Sybe de Graaf: “Innovatie is één van de kernwaarden Decathlon. We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om de klantreis zo plezierig mogelijk te maken en waar mogelijk obstakels te verwijderen. We konden de mobiele self-checkout vrij snel implementeren en daarnaast is-ie goed schaalbaar. Onze klanten gaan het te gek vinden!”

Aan kop in de belemmeringsvrije retail revolutie

Wereldwijd heeft een aantal grote retailers aangekondigd dit jaar hun kassa-vrije concepten uit te rollen. In de toekomst zal deze belemmeringsvrije ervaring de standaard worden. Het Scan & Go systeem van MishiPay, waarmee Decathlon werkt, is makkelijk te integreren in de huidige betalings- en beveiligingssystemen van retailers. Naast het verwijderen van ongemakken voor klanten, is het personeel nu ook gevrijwaard van onnodige handelingen aan kassa’s waardoor zij écht waarde kunnen toevoegen aan de klantreis.

Decathlon is de grootste retailer die samenwerkt met MishiPay. CEO en oprichter, Mustafa Khanwala: “Decathlon en MishiPay delen een bepaalde overtuiging; fysiek winkel moet leuk zijn voor klanten. De Decathlon winkels zijn al een beleving op zich en het implementeren van onze technologie onderstreept hun doel om de ervaring in deze fysieke winkels te blijven verbeteren. O.a. door het systeem dat wij voor hen hebben gebouwd wordt het winkelen in deze winkels alleen maar leuker en we verheugen ons op de roll-out in alle winkels.”

Over Decathlon

Decathlon, de grootste sportretailer ter wereld, maakt sinds 1976 de voordelen en het plezier van sport toegankelijk voor zoveel mogelijk mensen. Dit doet zij o.a. met een breed aanbod, innovatieve producten met een uitstekende prijs-kwaliteit. In Nederland is Decathlon aanwezig met 16 fysieke winkels én een webshop. Daarnaast streven zij deze toegankelijkheid van sport na met een veelvoud aan initiatieven en activiteiten.

Dit bericht is geplaatst op ons open community channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over E-commerce.

0
0
0
0