Campagnes & Cases

Erik Scherder en Hersenstichting laten heel Nederland bewegen tijdens coronacrisis

Better Together Agency

Slechts een week geleden lanceerden hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder en de Hersenstichting ‘Ommetje’. Ommetje is een activeringscampagne en is gericht op de gezondheid van de Nederlander tijdens de coronacrisis. Het doel van de campagne is om Nederlanders te activeren om door de dag heen meer te bewegen. De app, die centraal staat in de campagne, is tijdens de huidige coronamaatregelen voor iedereen gratis te downloaden.

Binnen amper een week stond de Ommetje-app op nummer 1 in de lijst Beste apps binnen de categorie Gezondheid en fitness in zowel de App Store als de Google Play Store

– Ruim 30.000 actieve gebruikers van de Ommetje-app binnen 1 week tijd
– Samen hebben deze gebruikers al 50.000 ommetjes gelopen
– Bij elkaar levert dit al 2 miljoen aan gewandelde minuten op (let op, dit cijfer verwachten we binnen de komende 24 uur te halen)

“Heel Nederland zit, en vaak teveel”, zegt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. “Vooral nu, tijdens de coronacrisis, bewegen mensen weinig, omdat ze aan huis gekluisterd zijn. Dit heeft grote directe- en indirecte gevolgen voor de gezondheid. Dat moet anders. Voldoende beweging verhoogt namelijk de weerstand, productiviteit en creativiteit, vermindert stress en zorgt voor een betere stemming. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van nieuwe hersencellen. Samen met de Hersenstichting wil ik ervoor zorgen dat heel Nederland in beweging komt.”

Wandelen op gepaste afstand
Ommetje is gericht op de gezondheid van de Nederlander tijdens de coronacrisis, waarbij de Ommetje-app een centrale rol speelt. Het doel van de campagne is om Nederlanders te activeren om door de dag heen meer te bewegen en meer bewustwording rondom hersengezondheid bij te brengen. Via de app verleidt Erik Scherder Nederlanders om uit de stoel te komen en – alleen of op gepaste afstand van elkaar – een ommetje van minimaal 20 minuten te maken.

De ommetje-app stimuleert deelnemers door uitdagingen aan te gaan waar digitale beloningen aan zijn gekoppeld. Ook verstrekt de app informatie over hersengezondheid, die gebruikers meer inzicht geeft in hoe zij hun hersenen gezond kunnen houden. “Het uiteindelijke doel is om gedragsverandering te bewerkstelligen op lange termijn; een dagelijks ommetje met of zonder app”, zegt Koko Beers, woordvoerder van de Hersenstichting. “Regelmatig bewegen houdt mensen gezond, beschermt tegen cognitieve achteruitgang en verkleint het risico op verschillende hersenaandoeningen, bijvoorbeeld dementie, beroerte en depressie. We roepen mensen dan ook op om vooral actief te blijven. Vooral nu.”

Van B2B naar B2C campagne door COVID-19
Dat de Ommetje app juist nu gelanceerd wordt is niet puur toeval. Al in het najaar van 2019 was Micha van Hoorn, Creatief Directeur bij Better Together Agency in gesprek met de Hersenstichting en diverse technische partijen om deze campagne te ontwikkelen. “De oorspronkelijke insteek van de Ommetje campagne is om mensen met een zittend beroep onder werktijd te laten wandelen. De interesse vanuit het bedrijfsleven was groot en begin 2020 hebben we verschillende pilots gedraaid. Hiervan hebben we veel geleerd wat nu resulteert in een vernieuwde versie van de app. Door de huidige coronamaatregelen zijn we gaan omdenken. De stap richting een gratis versie van de vernieuwde app voor heel Nederland was voor ons dan ook logisch en snel gezet” aldus Micha van Hoorn. Het design, de ontwikkeling en technische bouw van de Ommetje app zijn door het Amsterdamse bureau CanvasHeroes en Michiel Sala van SIM SALA BIM, tevens co-founder Little Chicken Game Company, gerealiseerd.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Communicatie.

0
0
0
0