Bedrijven & Organisaties

Jonge CEO (26) stuurt 140-koppig specialistennetwerk aan

Annelies Putman Cramer

Familiebedrijf SpecialistenNet, het landelijke netwerk van psychologen en coaches, stelt een nieuwe CEO aan, komt met een aangescherpte focus en een nieuwe huisstijl. Wat ruim 20 jaar geleden van start ging, is inmiddels uitgegroeid tot een landelijke organisatie met nationale impact. Inmiddels weten grote corporates en organisaties als Deloitte, Vattenfall & diverse hogescholen de weg naar SpecialistenNet dan ook te vinden dankzij haar specifieke en op preventie gerichte aanpak.

Recent vond CEO Emil Prager (58) het tijd om ruimte te maken voor de volgende generatie en droeg het stokje over aan zijn zoon Christiaan (26), waarmee een nieuw tijdperk aanbreekt. “Onze urgente aanpak voor mentale zorg weerspiegelt de nawerking van de pandemie, de groeiende stress en burn-outs in de werkende samenleving. We bieden houvast door preventief te werken, zonder wachttijden. In een tijd van toenemende werkdruk, sociale vergelijking en financiële druk is dit onze stap naar gezondere professionele levens”, zegt de nieuwe CEO.

Een nieuw begin; focus op zakelijke dienstverlening, gezondheidszorg en onderwijs

Voor het ontwikkelen van de nieuwe visie en merkidentiteit ging SpecialistenNet terug naar de tekentafel. Het bedrijf richt zich nu uitsluitend op de zakelijke markt en legt daarbij de nadruk op preventie. “Wij willen liever voorkomen, dan helpen bij het herstel”, licht de nieuwe CEO Christiaan Prager toe. “Het normaliseren van mentale ondersteuning is een cruciale stap, voortgekomen uit de visie van mijn vader. We streven ernaar om mentale gezondheid net zo alledaags te maken als een tandartsbezoek. Door dit te omarmen, kunnen we veel uitval voorkomen en mensen snel weer terug op het werk laten starten. Ons doel is om bedrijven te begeleiden en het potentieel van hun organisatiegoud – het talent – te ontwikkelen. Dit is niet alleen een prachtige en belangrijke missie, maar het optimaliseren van talent draagt ook bij aan productiviteit, persoonlijk welzijn en het creëren van echte impact”

Nieuwe generatie, nieuwe huisstijl

De nieuwe merkidentiteit wordt deze week gelanceerd. “Samen met Bureau ZigZag hebben we onze identiteit geherdefinieerd. Onze nieuwe huisstijl behoudt de herkenbare paarse kleur die staat voor kwaliteit, welzijn, onafhankelijkheid en wijsheid. We hebben de stijl vernieuwd met een speelser en bold karakter, onder andere door het toevoegen van de contrastkleur limoen om de uitstraling wat speelser en brutaler te maken. Hiermee willen we benadrukken dat een heldere geest essentieel is om optimaal te functioneren. Met de rebranding van de huisstijl vertelt SpecialistenNet een helder verhaal”, zegt Commercieel Directeur Melvin Klink. “Onze boodschap is dat we impact willen maken op organisaties door het benutten van hun talent. Als je lekker in je vel zit dan ben je productiever en gebruik je je talent op de juiste manier.” De huisstijl is in lijn met de boodschap en volledig vernieuwd. De nieuwe huisstijl wordt zichtbaar op de website en in media-uitingen.

Koerswijziging door nieuwe generatie

Christiaan Prager werkt sinds 2015 in het bedrijf en werd recent benoemd tot CEO. Al snel wijzigde hij de koers met het aannemen van jonger personeel en meer focus op sales en marketing, met de rebranding tot gevolg: “Met een scherp oog voor vernieuwing heb ik de koers verlegd door jonger talent aan te trekken en onze focus te versterken op sales en marketing. Deze beweging, samen met de erfenis van mijn vaders baanbrekende Creative Life Plan, heeft ons in staat gesteld om een nieuwe dynamiek te creëren die de weg vrijmaakt voor toekomstige groei en innovatie.”

Over SpecialistenNet

SpecialistenNet is een landelijk netwerk van psychologen en coaches dat meer dan twintig jaar geleden van start ging als familiebedrijf. De circa 150 hooggekwalificeerde specialisten bieden door heel Nederland op maat gemaakte ondersteuning in de buurt. Zonder wachttijden en met persoonlijke aandacht van een psycholoog, therapeut of vertrouwenspersoon, zowel preventief als curatief. SpecialistenNet ondersteunt organisaties als Capgemini, Deloitte, diverse ziekenhuizen en hogescholen bij het bevorderen van de mentale gezondheid en het welzijn van hun werknemers. Door het vinden van de juiste vorm, het afbakenen van een gericht groeiplan of het leggen van het laatste puzzelstukje. Resultaten zijn bewezen in verschillende sectoren, zoals zakelijke dienstverlening, gezondheidszorg en onderwijs. Zie ook SpecialistenNet.com.

Dit bericht is geplaatst op ons open Business channel en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


Lees de Frankwatching-artikelen over Alle artikelen of Loopbaan.

0
0
0
0